Tenis Oyuncularının Servis Kullanmadan Önce Topları Neden Beğenmediklerini Öğrendiğinizde Ufkunuz Genişleyecek

Eğer bir kez bile olsa tenis karşılaşması seyrettiyseniz oyuncuların servis kullanmadan önce top toplayıcılardan 3-4 tane top aldıklarını görmüşsünüzdür. Bu toplardan genellikle iki tanesini seçiyorlar. Birisiyle servis kullanırken diğerini ise ceplerine koyuyorlar. Peki ya tenisçiler kendilerine verilen topları nasıl seçiyor? Hangi topları beğenmeyip değiştiriyorlar?

Bu soruların cevaplarının hepsi içeriğimizde!

Tenis maçlarında birçok sporcunun farklı ritüelleri olduğunu görürsünüz. Rafael Nadal mesela... Servis kullanmadan önce şortunu düzeltir, omuzlarını düzeltir, burnuna ve kulaklarına dokunur.

Bazı tenisçiler servis kullanmadan önce raketiyle sektirirken, bazıları da eliyle sektirmeyi tercih eder.

Fakat neredeyse hepsinin ortak olarak yaptığı bir şey var: Top toplayıcılardan aldıkları 3-4 top arasında birisini seçmek.

Top toplayıcılar tenisçilere istedikleri kadar top verir ve sporcuların içlerinden birisiyle servis kullanır, bir tanesini de cebine koyar.

Bu seçimin ardında yatan sır ise topların üzerindeki tüylerle alakalı. İlk serviste tenisçiler hızlı bir vuruş yapmak için en az tüye sahip olan, en derli toplu topu seçerler.

İlk serviste risk alınabilir. O yüzden topa hızlı vurmak önemlidir. Peki ilk serviste hata yapılırsa ne olur? Bu kez top seçiminde de kriter değişiyor.

İkinci serviste çift hata yapmamak için bu kez tenisçiler daha fazla tüylenmiş topları seçerler. İkinci serviste hata yapmamak ilkine göre çok daha önemlidir.

Daha az tüylenmiş toplar daha hızlı ve kontrolü zor olurken, tüylenmiş ve kullanılmış toplarda hız yavaşken kontrol fazladır.

Artık tenis maçlarını daha bilinçli bir şekilde izlerken havamızı atabiliriz😅

Yeni Başlayanlar İçin A’dan Z’ye Tenis Rehberi: Nedir, Nasıl Oynanır, Kaç Set, Kuralları Nelerdir?
Hangi Efsane Tenisçi Senin Ruh Eşin?
Tenisin Kraliçesi Serena Williams'ın Başarılarını Okudukça Ona Bir Kez Daha Saygı Duyacaksınız

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Mert Hakan Yandaş'tan 'Korkak Herif' Diyen Kerem Aktürkoğlu'na Yanıt: "5'e 1 Dayak Yerken"
YORUMLAR
01.10.2022

Ne yapacak ben bu bilgiyi Maria sharapova ile maç mı yapıcam

01.10.2022

Yok, maç yapmanız için değil. Yazmışlar zaten, ufkunuz genişleyecek, hava atacaksınız. Aman birbirine karıştırmayın emi.

05.10.2022

Türkiye'de bu bilgiyle hava atmaya kalksan, tenis topunu buldunda tüylüsünü arıyon deyip,karizmayı anında iki paralık ederler. Benden söylemesi...

02.10.2022

ortamlarda satılacak bir bilgi sayılır ama tenis konusu dönerse belki

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ