Temizlik Yaparken Çay Kullanarak Mikropların Kökünü Kurutabileceğinizi Biliyor muydunuz?

Çayı sevmeyen yoktur. Sabah kahvaltıdan akşam yemek sonrası içmeye bayıldığımız çayın temizlik yaparken de çok kullanışlı olduğunu biliyor muydunuz? Temizlik yaparken çayın nasıl kullanıldığını merak edenleri içeriğe alalım!

Çay, en çok tüketilen içeceklerin başında geliyor. Çayı içtikten sonra posasını veya poşetini çöpe atıyorsanız çok yanlış yapıyorsunuz.

Çayı içtikten sonra çöpe attığınız kısımları kullanabileceğiniz birçok alan var. Özellikle ev temizliğinde çayın kullanıldığı alanları görünce çok şaşıracaksınız.

Tuvalet temizliğinden parke parlatmaya çayı kullanabileceğiniz alanları sizler için derledik.👇

Ayakkabıların kötü kokularını gidermek için çay kullanılabiliyor. Çok giydiğiniz için kötü kokmaya başlayan bir ayakkabınız varsa içine çay poşeti bırakmayı deneyin.

Daha etkili bir çözüm için demlenip kuruyan çay poşeti de kullanabilirsiniz.

Buzdolapları bazen inanılmaz derecede kötü kokabiliyor. Bu kötü koku için yapabileceğiniz birçok şey var. Kokunun geçmesi için uygulayabileceğiniz bir yöntem de kurumuş çay yapraklarını veya çay poşetlerini ağzı açık bir kapta buzdolabına koymak.

Çay poşetleri veya yaprakları buzdolabınızdan gelen kötü kokuları emerek yok ediyor.

Evdeki parkeleriniz solmuş duruyorsa çözümü basit. Suyu kaynatın ve içine 5 ya da 6 poşet çay ekleyin. Kapatıp 10 dakika bekletin. Hazırladığınız bu karışım ile yerleri silebilirsiniz.

Siyah çay, çok eskilerden beri parke parlatma için kullanılıyor. Çayın içindeki tanik asit maddesi parkelere bu parlaklığı sağlıyor.

Parke temizliğinde çay kullanacaksanız dikkat etmeniz gereken birkaç şey var:

  • Öncelikle hazırladığınız bu çayın parkelerinize zarar verip vermediğini anlamak için küçük bir yerde denemelisiniz. Eğer bir değişiklik oluşmadıysa temizliğe devam edebilirsiniz.

  • Laminant parkeler için çayın kullanılması önerilmiyor. Eğer evinizde laminant parke varsa o zaman bu çözümden uzak durmalısınız.

Mikrodalgalar, mutfakta temizlenmesi en zor yerlerden. Gün içinde çok kullanılan bu küçük ev aletini kolayca temizlemek için yeşil çay yeterli.

Suyu kaynatın ve ocaktan alın. Üzerine birkaç yeşil çay yaprağı ekleyin. Kullanılabilecek kadar soğuduğunda mikrodalganızı hazırladığınız bu çay ile temizleyebilirsiniz.

Evde görmeyi en sevmediklerimizden böcekleri kaçırmak için de çay kullanmanız mümkün. Kuru çay poşetlerini bardaklara koyarak böceklerin çıkabileceği yerlere yerleştirebilirsiniz. Çayın üstüne birkaç damla nane yağı damlatarak böceklerin evinize girmesine engel olabilirsiniz.

Tuvalet temizliğinde zorlanıyorsanız çay kullanacağınız bu formülü deneyebilirsiniz. Sararan tuvalet taşlarını temizlemek için yapmanız gereken çay döküp beklemek.

Döktüğünüz çayı 1 saat sonra fırça ile ovalayın. Çay ile tuvaletinizi kolayca temizleyebileceksiniz.

İlginizi çekebilir.👇

Temizlik Yaparken Dikkat! Bulaşık Makinesinde Yıkamamanız Gereken Mutfak Malzemeleri
Buzdolabı Kapağını Her Açtığınızda Gelen O Kokudan Nasıl Kurtulacağınızı Anlatıyoruz!
Banyonuzu Pırıl Pırıl Yapmaya Geliyoruz: Sararan Tuvaletler Nasıl Temizlenir?
En Zorlu Kahve Lekelerini Çıkarırken İşinize Yarayacak Yöntemler
Banyoda Su Lekelerine Anında Son Veren Temizleme Yöntemini Açıklıyoruz
Yastık ve Yorganlarda Oluşan Sarı Lekeler Nasıl Temizlenir?

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!