Temizlik Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Dizi ve Film

Eğer temizlik yapmayı seviyorsanız bu dizi ve filmleri izlemenizi öneririz! Size iyi gelecekler…

1. Desperate Housewives

Bree Van de Kamp eşittir temizlik demek! Geleneksel ev kadınlarının en güzel örneklerinden biri olan Bree, en kötü günlerinde bile temizliği asla aksatmıyordu. Temizliğini ve yemeğini güzelce yapıp ardından tüm kaosa eşlik ediyordu.

2. Adını Feriha Koydum

Bir neslin travması olan Adını Feriha Koydum, akşam çöplerine çıkışları, Levent Kaptan’ın teknesini temizlemeleri ve daha birçok sahnesiyle bizi her zaman aynı anda hem üzüp hem de keyiflendirmeye devam ediyor. İkonik bir dizi ve yıllar geçse de değişmeyecek!

3. Devious Maids

Beverly Hills’in zengin malikanelerinin hepsine girip çıkan dört Latin kökenli kadın düşünün. Bu kadınların o evlere girebilmesini sağlayan kriterleri ne? Biz söyleyelim, temizlikçisi olmaları! Dizide gizemli cinayetin çözülmesi, ırkçılık ve sınıf ayrımı gibi konular temizlikçiler üzerinden işleniyor.

4. Kirli Sepeti

Bir grup temizlikçi kadının günlük hayatına dahil olmak ister miydiniz? Ceren Moray ve Ayça Bingöl’ün oyunculuğu ile daha da keyiflenen dizi, aslında Devious Maid’in Türkiye versiyonu. Keyifli, gizemli ve çerezlik bir dizi!

5. Maid

O kadar keyifli diziden bahsettikten sonra biraz da drama yönelelim… Erkek arkadaşı tarafından şiddete uğrayan Alex, en sonunda buna dayanamayıp sığınma evine kaçar. Orada da hayatını sürdürebilmek için temizlikçilik yapmaya başlar. Gerçek bir tırnaklarla kazıyarak hayatta kalma hikayesi!

6. Sunshine Cleaning

Geçinmek için suç mahalli temizleme işine girmiş iki kız kardeş düşünün. Bu yolda büyük bir mücadelenin içine giren kardeşler, hayatlarını toparlamaya çalışırken daha fazla dağıtıp dağıtmadıklarından emin bile değillerdir.

7. Amélie

Amélie’yi izlemeyen herhalde yoktur. Paris’te yaşayan genç bir kadın olan Amélie, her şeyin düzenli olması konusunda takıntı seviyesinde bir yapıya sahiptir. Hatta öyle ki Amélie’nin bu düzen takıntısı sadece kendi hayatını değil, diğer insanların da hayatını etkileyen biçimdedir.

8. Gilmore Girls

Genç yaşta anne olan Lorelai ve annesi Emily’nin belki de en büyük sürtüşme sebeplerinden biri de temizlik konusuydu. Emily, her konuda aşırı düzenli ve titiz davrandığı için Lorelai’ın özgür ruhlu dağınık evi ona dayanılmaz geliyordu.

9. The Stepford Wives

The Stepford Wives, alışılmışın dışında bir film konusuna sahip. Kasabada yaşayan tüm kadınlar mükemmel bir ev kadınıdır ve hayatları tamamıyla eşlerine hizmet edip ev temizliği, yemek ile uğraşmakla geçmektedir. E tabii böyle bir şey anca kadınların gerçek hallerinin cyborglarla değiştirilmesiyle olur!

10. Friends

Son önerimiz ise Friends olacak! Friends ile temizlik aynı cümlede geçtiğinde aklımıza ilk gelen isim tabii ki Monica oluyor. Monica, takıntı seviyesinde temizlik yaparak her zaman her şeyin en kusursuz halinde olmasını sağlıyordu.

Popüler İçerikler

Dudak Dudağa Öpüşmüşlerdi: Sıla Doğu ve Dilan Polat'a "Hayasızca Hareket" Suçundan Soruşturma Başlatıldı!
İlk "FETO" Diyen Defne Joy Foster Olmuştu: Ünlü İsmin Melih Gökçek'le Tartışması Tekrar Gündem Oldu
Arka Sokaklar, Narin Güran Olayını İşleyerek İzleyiciden Tam Not Aldı