Temizleyeyim Derken Binlerce Liraya Aldığınız Akıllı Telefonunuza Zarar Vermeyin! İşte Telefonunuzu Pırıl Pırıl Yapacak Doğru Yöntemler

Telefonu temizlerken ciddi hasarlara yol açabileceğinizi biliyor muydunuz?

Elimizden düşürmediğimiz telefonlarımızın, bir tuvaletten onlarca kat daha kirli olduğunu biliyor muydunuz? Biz demiyoruz, uzmanlar diyor!

Yani telefonunuzu sık sık temizlemeniz gerekiyor ancak kullanacağınız yöntemi doğru seçmezseniz telefonunuzun ekranına, kamerasına hatta iç donanımlarına zarar verebilirsiniz! Peki nelere dikkat etmek gerekli?

Öncelikle temizlik spreylerini direkt olarak telefona sıkmaktan kaçının, telefonun içine sızıntı yapması, hoş sonuçlar doğurmayabilir.

Telefonların şarj girişi, kulaklık girişi, hoparlörler gibi içeriye su sızmasına neden olacak pek çok açıklığı var. Elbette birkaç damla su sizi görünüşte germiyor olabilir ancak bana güvenin, öncelikle sileceğiniz beze sıkmayı tercih edin!

Alkol içeren temizlik malzemeleri de telefon ekranına ciddi zarar verir, kolonya, el dezenfenktanı, Camsil ve diğer temizleyicileri ekranınızı silmekte kullanmayın.

Evet, alkol içeren ürünler mikropları öldürmesi, çabuk kuruması ve iyi temizlemesi ile meşhur ancak telefon ekranına oldukça zararlı. Bu nedenle bir beze kolonya döküp ekranı temizlemeye çalışmamanızı tavsiye ederiz.

Fotoğraflar bulanık çıkıyorsa, kameranızı temizlemenin zamanı gelmiş demektir ancak gömleğinizin bir köşesine silmek pek etkili ve sağlıklı bir çözüm olmayacaktır.

Artık telefonlar çok kaliteli lensler kullanıyor ve bu durum da, bir profesyonel kamera kadar olmasa da, hassas ve dikkatli bir temizleme işlemi gerektirebiliyor. Gömleğin kumaşı, kamera yüzeyine zarar verebilir ve ufak da olsa çizikler oluşturabilir.

Mikrofiber bezleri hafifçe nemlendirerek, fazla sıvı kullanmadan temizlemek kameranız için en doğrusu olacaktır.

Artık mikrofiber bezler rahat bulunabiliyor, gözlüğünüz için kullandığınız bezi telefonunuzda da kullanabilirsiniz. Gözlük kullanmıyorsanız da bir mikrofiber bez edinmek, tüm teknolojik cihazları temizlemekte yardımcı olacaktır.

Evdeki basit malzemeler kullanışlı olabilir, örneğin ekranın kenarında kalan toz ve lekeler için kulak çubuğu kullanabilirsiniz.

Hem tozu tutmayı sağlayan pamuk, bu işi su ya da sıvı bir temizleyici kullanmadan kolayca halletmenizi sağlayabilir.

Peki hoparlörlere, şarj girişine kaçan toz, kum, kir ne olacak? Aman ha bu delikleri açmaya çalışmak ya da içine bir cisim sokmak gibi bir hata yapmayın!

Tercihen yetkili servisler ya da usta telefoncular bu tarz problemler için özel kitlere sahip oluyor. En doğru bakım için o delikleri hiç kurcalamadan bir telefoncuya götürmeniz en doğrusu olacaktır. (Şarj girişinde birikmiş kaba tozlar, yine kulak çubuğu gibi bir cisim ile temizlenebilir elbette, kastımız daha derine inmiş olanlar)

Ve son olarak, yeni nesil akıllı telefonların bataryaları çıkartılamıyor ancak telefonunuz temizlikten önce mutlaka kapalı durumda olsun!

Detaylı bir temizlik düşünüyorsanız, SIM kart ve SD kartları da çıkartmanız tavsiye ediliyor. Eğer bataryayı çıkartma imkanınız varsa da mutlaka çıkartın!

Popüler İçerikler

TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
İsrail Yuhalandı: Bol Kaoslu Eurovision 2024’ün Birincisi Belli Oldu!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
19.11.2019

Yada ulusal temizlik malzememiz olan cif veya bulaşık deterjanı döküp yıkayabilirsiniz.

19.11.2019

Şarj girişi yerine oturmuyorsa bir iğne ile dikkatlice operasyon yapın. Veya 20 lira verip yaptırın. 10 saniye sürdüğü belli olmasın diye iki saate gidip almanız gerekir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ