Tembelliğin Esaretinden Kurtulun: Sizi Harekete Geçirecek Harika Öneriler

Herkesin bir an önce gerçekleşmesini istediği hedefleri olsa da konfor alanından çıkmak çoğu zaman insana zor geliyor. İnsanlar genelde uğraşılmış bir hazza cesaret edemediği için çoğu kişi kısa süreli hazların peşinde. Kısa süreli hazlar belli bir süre tatmin sağlasa da uzun vadede size bir fayda sağlamıyor. Çaba sarf ederek elde ettiğiniz başarının tadını bir kez aldığınızda ise emek vermenin güzelliği sizi kamçılıyor. Sizi kısa süreli aktivitelerden uzun soluklu planlara teşvik edecek tembellik karşıtı önerilere ihtiyacınız varsa doğru yerdesiniz. Konfor alanından çıkamayan ve tembelliğin büyülü dünyasında kaybolanlar için bu yazımızda harika öneriler derledik.

İşleriniz için belli bir süre koyun.

Bir işe başlamadan önce kendinize gerçekçi bir süre tanıyın. Süresiz bir esneklik, tembel bir hayat demek! İşinizi yapmaya rahatça yetecek kadar zaman ayırarak kendinize bir güzellik yapabilir, böylece işinize daha iyi odaklanabilirsiniz. Bazı noktalarda gerekli olsa da akışına bırakmanın tembelliği engellemeye yardımcı olmadığı çok açık.

Önce kolay işlerden başlayın.

Zor işleri halletmeye çalışırken daha çok vakit kaybettiğinizi göreceksiniz. Bazı işler biraz daha kolay lokma olduğundan önce onları halletmek akıllıca olabilir. Böylece zor işi yaparken üstünüzde yük kalmadığı için yaptığınız işe daha iyi odaklanırsınız.

Dikkat dağıtan uğraşlardan uzaklaşın.

Bir şeye odaklanmak ve harekete geçmek istiyorsanız yaptığınız iş esnasında dikkatinizi dağıtacak şeylerden uzaklaşmalısınız. Oyun, sosyal medya, müzik, dizi veya film gibi dikkat dağıtıcı unsurları ulaşamayacağınız hale getirmek sizin için daha faydalı olacak. Yapmanız gereken işleri hallettikten sonra kendinizi sevdiğiniz bir diziyi izlemekle ödüllendirebilirsiniz. Böylece dikkatinizi yaptığınız işe daha kolay verir, ucunda eğleneceğiniz bir şey olduğunu bildiğiniz için tembelliği engelleyebilirsiniz!

Planlama çok önemli!

Gün içinde yapacağınız şeyleri önceden belirlemek, size ciddi yarar sağlar. Hem vakit kontrolü hem tembelliği önleme açısından işler çok daha kolay hale gelir. Ayrıca çalışma ve mola sürelerini iyi planlamalısınız. Çünkü fazla mola veya fazla çalışma süresi işlerinizi yerle bir edebilir. Fazla mola verirseniz üşengeçliğinizin oyununa gelir, fazla çalışma saati koyarsanız yaptığınız işten verim alamazsınız. Yani her şey dengede bitiyor!

İşlerinizi daha basit hale getirin.

Yapacağınız işleri parçalara bölmek, size aslında o işin ne kadar yapılabilir olduğunu hissettirir. Gün içinde 3 ayrı işiniz olduğunu varsayalım. Bu işleri elbette aynı anda ve mola almadan yapmayacaksınız ama beyniniz sorumluluklarınızı bir bütün halinde algıladığından işler gözünüzde büyüyecek. Bu yüzden işler arasında molalar vererek onları bölebilirsiniz. Basit hale gelen küçük parçaları başarmaya odaklanırsanız gün sonunda ne kadar büyük bir yükün üstesinden geldiğinizi anlarsınız.

Tembelliğin nedenlerini bulun.

Yapacağınız işlerden kaytardığınızda bunun nedeninin ne olduğunu düşünün. Yaptığınız işi sevmiyor musunuz? Motivasyonunuz mu yetersiz veya dikkatinizi dağıtan bir şey mi oldu? Sorunu bulduktan sonraysa bunu engellemek için çabalayın. Mesela bildirimler dikkatinizi dağıtıyorsa telefonunuzu sessize alın. Buna ek olarak sizi motive edecek şeyleri bulabilir, tembellik hissini önceden engelleyebilirsiniz.

Hedefleriniz net olsun.

Net olmayan hedefler veya hedefsizlik, sizi tembelliğin dipsiz kuyusuna düşürür. Hedefinize ne kadar sadık kalırsanız o kadar çalışma isteğiniz olur. Ayrıca zaman zaman hedefleriniz üzerine hayaller kurmak, motive olmanıza yardım eder. Bir de gerçekçi hedefler koymayı ihmal etmeyin. Potansiyelinizin çok üstünde hedefler, başarısızlık hissini artırır. Bu ise tembelliğin kapılarını açar.

Başarabileceğinize inanın!

Bir işe başlamadan önce tembellik ediyorsanız bunun en büyük nedeni başarısızlık korkusu olabilir. Hedefinizin başarılabilir olduğunu, sadece emek vermek gerektiğini bilmeniz gerek. Aksi takdirde harekete geçmek size her zaman güç gelir. Bir işe başlarken ucundan biraz zaman ayırmak, başarı hissinizi kamçılar. Mesela bir saatlik işiniz varsa ilk 15 dakika sadece bu işe odaklanın. Daha sonra bu işin ne kadar yapılabilir olduğunu anlayacaksınız.

Daha Dün Ne Yediğimi Hatırlamıyorum Diyenlere: Hafıza Sarayı Yöntemi ile Hiçbir Şeyi Unutmayacaksınız
Uykuya Dalmakta Zorluk Çekenler Buraya: Uyumanızı Kolaylaştıracak Basit ve Etkili Yöntemler
Muhteşem Evliliğin Formülünü Merak Edenler Buraya: 1E+6S
Kuaförsüz Halletmek İsteyenler İçin Evde Son Yılların Değişmeyen Modası Ombre Nasıl Yapılır?

Popüler İçerikler

Osman Gökçek’in Cumhuriyet Resepsiyonunda Giydiği Fiyatıyla Dudak Uçuklatan Ayakkabıları Gündem Oldu
Skandallar Bitmiyor: Ablası MasterChef Beyza'nın "Tesettürlü Olduğu İçin" Tepki Gördüğünü İddia Etti!
Seray Sever'den Apar Topar Yayından Kaldırılan "Dünya Güzellerim" İtirafı!
YORUMLAR
25.02.2022

pareto yapın ve kolaydan başlayın

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ