'Televizyon Tarihinde Kara Leke': RTÜK'ün Kızılcık Şerbeti’nin Yeni Bölüm Yayınını Durdurmasına Tepki Yağdı

Show TV'nin reyting rekorları kıran dizisi Kızılcık Şerbeti, gerdek ve kadına şiddet sahneleriyle RTÜK'ün radarına takılmıştı. Kızılcık Şerbeti dizisine 5 kez yayın durdurma cezası veren RTÜK, bugün yeni bölümü yayınlanacak dizinin yayınını durdurunca yoğun tepki topladı.

Ekranların en sevilen işlerinden Kızılcık Şerbeti son dönemde dilimizden düşmüyor! Fakat bu durum olumlu anlamda değil.

Enfes senaryosuyla her yeni bölümde reyting rekorları kıran dizi ne yazık ki RTÜK'ten ağır bir ceza almasıyla uzun süredir gündemi meşgul ediyor.

Dizideki Nursema karakterinin zorla evlendirildiği İbrahim ile ilişkiye girmek istememesi üzerine camdan atılması ülkemizin kanayan yaralarından kadına şiddete tepki çekerken, söz konusu sahneye RTÜK soruşturma başlatmış ve sevilen diziye ceza vermişti.

Konu hakkında yaptığımız içeriği buraya bırakalım:

İnceleme Başlatılmıştı: Gerdek Sahnesiyle Tepki Çeken Kızılcık Şerbeti Dizisi Hakkında RTÜK Kararını Verdi!

Kızılcık Şerbeti'ne verilen bu haksız ceza dizi fanlarını rahatsız ederken, pek çok dizi ekibi ve ünlü isim sosyal medyadan Kızılcık Şerbeti'ne destek mesajı yayınlamıştı.

Detaylar:

RTÜK Tarafından Yayın Durdurma Cezası Verilen Kızılcık Şerbeti'ne Destek Veren Ünlü İsimler
Hadise'den Kızılcık Şerbeti Dizisine Yayın Durdurma Kararı Veren RTÜK'e Sert Eleştiri!

RTÜK'ün kararı sonrası diziye ne olacak derken Show TV avukatları söz konusu karara itiraz etmek üzere hareket geçmesiyle dizinin bu akşamki bölümünün yayınlanması beklenirken Show TV ekranlarında beklenmedik bir şey oldu!

Show TV Avukatları Harekete Geçti: RTÜK'ün Kızılcık Şerbeti'ne Verdiği Durdurma Cezasına İtiraz Edildi!

Show TV'nin yeni bölüm duyurusunu yapması ve dizinin özetiyle beraber başlamasının ardından RTÜK Kızılcık Şerbeti'nin yayınını aniden durdurdu.

Show TV avukatlarının itirazını reddeden mahkeme bu durumu akşam saatlerinde kanala bildirerek yeni bir itiraz hakkı yaratmadan dizinin yeni bölümünü durdurma kararı aldı.

Dizide Fatih karakterini canlandıran Doğukan Güngör durumu bu paylaşımla açıkladı.

Avukatların savunması ve geniş çaplı sosyal medya kampanyasına rağmen yayınına saatler kala Kızılcık Şerbeti'nin yayından kaldırılması herkes tarafından şaşkınlıkla karşılanırken RTÜK'e sosyal medyadan tepki yağdı.

Kızılcık Şerbeti'nin oyuncuları da söz konusu karara tepkilerini şu tweetlerle gösterdiler:

👇

👇

👇

👇

👇

Ayrıca dizinin sevenleri de RTÜK'ün bu kararına tepkiliydi. İşte o tepkilerden bazıları:

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

Popüler İçerikler

Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
YORUMLAR
14.04.2023

Rütük Allah belanızı versin bir dizim vardı cumayı iple çekiyordum içine ettiniz aldığınız maaş fitil fitil burnunuzdan çıksın inşallah

14.04.2023

bugünlerin de belgeselini hapishaneden izlersiniz inşallah

14.04.2023

aslında rtük size teşekkür etmemiz gerek bu davranışlarınızla iyice gözümüzü açtınız.sayenizde islamdan koşarak uzaklaştık heee şimdi bazı mümin kardeşler basacak yaygarayı görçök islöm bu döğööllll kafirler sizi diye.aynen bu kardeşim yeryüzündeki bütün dinler istisnasız insanı özellikle kadınları sömürü üzerine kurulmuştur.

14.04.2023

dinsizliğinize bahane aramayın lütfen farzedinki evlendiniz eşiniz ile anlaşamadınız ayrıldınız sonra lezbiyen mi oluyorsunuz

TÜM YORUMLARI OKU (56)