Telefonunuzu Neden Geceleri Şarj Etmemeniz Gerektiğini Açıklıyoruz!

Akıllı telefonları genellikle uyurken şarj etmek aslında göründüğü kadar mantıklı bir hareket değil. Gece şarja bıraktığınız telefon sabaha kadar prizde takılı kalıyor. Bu durum akıllı telefona nasıl etki eder? Bu sorunun cevabını merak edenleri bu başlığın altına toplayalım.

Telefonu gece boyunca şarjda bırakmak neden hatalı?

Akıllı telefonları gece şarja bıraktığınız zaman saatler boyu şarj olmayı durdurmuyor. Aslında damlama yöntemiyle az da olsa şarj olmaya devam ediyorlar.

Telefonlar saatlerce şarjda kalıyor!

Akıllı telefon açık kalmak için anlık ürettiği enerjiyi doğrudan şarj aletinden almaya devam ediyor. Bu noktada da sürekli enerji ile beslenen batarya daha çabuk eskimeye ve performansı düşmeye başlıyor.

Şarj edilebilir piller kapasitelerini zamanla kaybeder!

Şarj edilebilir piller zamanla yavaş yavaş kapasitelerini kaybeder (kullanmasanız bile). Düzenli kullanımın ilk yılından sonra kapasite düşüşünü fark edeceksiniz.

Pil şarj döngüsünün anlamı nedir?

Üreticiler, akıllı telefonların yaşam beklentisini 'pil şarj döngüleri' aracılığıyla belirliyor. Şarj döngüsü, pili yüzde 0'dan yüzde 100'e şarj etmek ve ardından tekrar yüzde 0'a deşarj etmek olarak tanımlanıyor.

Telefonlardaki piller teknoloji sektörünün genelinde kullanılıyor!

Lityum-İyon (Li-İyon) piller, şarj edilebilir teknolojinin çoğunda kullanılır. Akıllı telefonlarda, buharlaştırıcılarda, dizüstü bilgisayarlarda, Tesla'larda ve hatta elektrikli testerelerde bir tür Lityum İyon pil bulabilirsiniz.

Pil sağlığını bozmamak için telefonlar nasıl şarj edilmeli?

Pil ömrünüzü uzatmak için aşırı uçlardan kaçının. Yüzde 100'e ulaşan kısmi şarjlar ve deşarjlar, tek bir tam döngü olarak sayılır. Yüzde 20 ila 80 arasında kısmen şarj ve deşarj yaparak, kapasitede gözle görülür bir düşüşe ulaşmadan önce 1.000 tam döngü veya daha fazlasını elde edebilirsiniz.

Lityum İyon piller nasıl çalışır?

Bu piller, bir lityum kobalt oksit tabakası ve bir grafit tabakasından yapılıyor. Lityum iyonları, enerjiyi serbest bırakmak için grafitten lityum kobalt okside hareket eder. Pilinizi şarj etmek, bu iyonları grafit katmanına geri taşır.

Alev almaması için yastığın altında tutmayın!

Uzun süreli şarj, pilinizin doğal olarak bozulmasına neden olan artan bir sıcaklığa da yol açabilir. Aşırı durumlarda da tehlikeli olabilir. Özellikle telefonunuzu yastığınızın altında tutarsanız. Elinizden geldiğince cihazınızı yastığınızın altında bırakmayın. Hava akışının olmaması, yalnızca pilinizde olası hasar anlamına gelmez, aynı zamanda yangın riskini de artırır.

Telefonlar için ideal ortam sıcaklığı kaç derecedir?

Telefonunuzu aşırı uçlara maruz bırakmaktan kaçınmanız gerekir. 0 Santigrat altındaki ve 70 Santigrat üzerindeki sıcaklıklar Li-Ion pilinizi daha hızlı bozar.

O Artık OKX: Dünyanın En Güçlü Kripto Platformu Merkeziyetsizliği Başka Bir Boyuta Taşıyor!
Uygun Fiyatlı iPhone SE+ ve Beşinci Nesil iPad Air Onaylandı
Araştırma: Koronavirüs Aşısının Bilinen Çoğu Yan Etkisi, Aşıdan Kaynaklanmıyor

Popüler İçerikler

İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
YORUMLAR
25.01.2022

iphoneda akıllı şarj olayı var. uykuda olduğun saati biliyor ve şarjı durduruyor. uyanacağın saate yakın şarj etmeye başlıyor.

25.01.2022

1000 şarj döngüsü yaklaşık 3 yıl boyunca her gün şarj etmek demek. Bu kadar kasacağıma 3 yıl sonra pilini değiştirtirim. (keşke telefonu değiştiririm diyebilseydim).

25.01.2022

iPhone harici dogrudur.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ