Telefonlar Gerçekten de Uçak Modundayken Daha mı Hızlı Şarj Oluyor?

Günümüzde hemen hemen herkes akıllı telefon kullanıyor ve günlük olarak cihazını şarj ediyor. Bazen acelemiz olduğunda şarj dolma süresini beklemek bir eziyet gibi gelebiliyor. Böyle durumlarda bazı insanlar daha hızlı şarj olması için cihazı uçak moduna alıyor. Peki telefonun daha hızlı şarj olabilmesi için uçak moduna almak gerçekten işe yarar mı? Gelin bir bakalım... 👇

Bir akıllı telefonun diğer ağlarla iletişim kurmasını engellemek pili daha az tüketir mi?

Bugünlerde hemen hemen herkes bir akıllı telefon kullanıcısı. Araştırmalara göre ortalama bir Amerikalı günde 4,7 saatini o küçük ekrana bakarak geçiriyor. Bazı telefonların şarj edilmesi ise saatler sürüyor.

Telefonunuzdan çok uzun süre ayrı kalamıyorsanız size bir ipucu: uçak modunda şarj edin.

Şarj olurken telefonunuzu uçak moduna alın, böylece cep telefonunuz iletişim kulelerine bağlanmaya çalışırken sürekli sarf ettiği enerjiyi sarf etmemiş olacak. Böylece süreci yavaşlatmamış olacaksınız.

Gerçekten de telefonu uçak modunda şarj ederek şarj olma süresini kısaltmak mümkün.

Bunun nedeni, telefonunuz normal moddayken sürekli olarak baz istasyonlarına sinyal vermeye ve konumunuzu belirlemeye çalışmasıdır. Uçak modunda telefonunuz büyük olasılıkla uydulardan ziyade cep telefonu şebekesini kullanarak konum koordinatlarınızı hesaplayan GPS desteği ile hala bataryayı çalıştırmaya devam ediyor.

Ancak bu da bir yere kadar işe yarıyor.

Konum bulma özelliği telefonunuzun enerji tasarrufu sağlayan uçak moduna tam olarak geçmesini engelliyor. Yani, telefon uçak modundayken bir nebze olsun daha hızlı şarj olsa da tam olarak enerji tasarrufu yapamıyor. Batarya konum bulmaya devam ediyor.

Telefonunuz, az bir süre olmakla birlikte, daha hızlı şarj oluyor.

Uçak moduna geçtiğinizde radyo yayınlarının alımını kapatırsınız ve sonuç olarak telefonunuz daha hızlı şarj olur. Ama fazla umutlanmayın çünkü bu o kadar da zaman kazandırmıyor. Birkaç yıl önce yapılan testte, uçak modunun bir markada telefonun şarj süresinden yalnızca dört dakika, bir diğerinde ise 11 dakika kısalttığı sonucuna ulaşılmış.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Teknoloji Uzmanı Olmanıza Gerek Yok! Telefonunuzun Batarya Ömürünü Uzatmak İçin Basit ve Etkili Öneriler
En İyi Batarya Ömrüne Sahip 10 Akıllı Telefon
Tarzına Göre Sana Ne Tür Bir Telefon Kullanıcısı Olduğunu Söyleyelim!

Popüler İçerikler

TÜİK, Ekim Ayı Enflasyonunu Açıkladı: Yıllık 48,58'e Geriledi! Kira Zam Oranı da Belli Oldu
MasterChef Jürileri Somer Şef ve Mehmet Şef'ten Köfteci Yusuf Çıkışı: "Bunu Deli Bile Yapmaz!"
Serhat Kılıç Seksenler Dizisinde Rol Arkadaşı Olan Vural Çelik'in Cenazesine Neden Katılmadığını Açıkladı!
YORUMLAR
23.02.2023

15 yıl sonra yarı iletken germanyum ve silisyum iletkenlğini kaybeder ve arızaya sebeb olur yani şöyleki rabot ölmez arıza yapar

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ