Telefon Faturasını Ödeyemeyen Öğrencisinin İmdadına Yetişen Rektör Gibi Rektör

Sosyal medyanın yaygınlaşmasının bazı olumsuzlukları olsa da olumlu yönleri bunları silip götürüyor. Etkin ve iyi kullanılan bir sosyal medya hesabı özellikle makam sahibi kişilerin kendini daha iyi ifade edebilmesi için güzel bir fırsat sunuyor. Kişisel Twitter hesabını etkili kullanan rektörler, akademisyenler de var. Bunlardan birisi de Prof. Dr. Mustafa Ünal.  Akdeniz Üniversitesi rektörü olan Ünal cep telefonu faturasını ödeyemeyen öğrencisinin faturasını ödeyince sosyal medyanın gündemine oturdu.

1. Akdeniz Üniversitesi rektörü Mustafa Ünal sosyal medyayı etkin kullanan bir akademisyen.

2. Öğrencilerin bir sıkıntısı olduğunda şahsi hesabından ilgilenmesiyle tanınıyor.

3. Dün yine bir öğrencisinin sorunu vardı. Baran isimli öğrenci faturasını ödeyemediğini ve bursunu aldığında geri ödeyeceğini yazdı.

4. Fatura 92 lira 60 kuruştu.

5. Baran'ın çağrısı yanıtsız kalmadı. İstediği oldu. Hem de geri ödemesiz. 🙂

6. Bu şık harekete ilk teşekkür öğrencisinden geldi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

7. Tabii diğerleri de kayıtsız kalmadı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Biz de kendisini bu güzel hareketinden dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz 👏

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
24.03.2017

Ben de bir kahramanımdan söz etmek isterim. Konya Karatay İmam Hatip Lisesinde okuyordum. Gurbetteydim. Maddi imkanınım ne kadar kötü olduğunu anlatacağım olaydan anlarsınız zaten. ÖSS için para yatırmam lazım. 40 lira idi hatırladığım kadarıyla ya da yaklaşık bir şey. Meslek lisesi olduğumuz için bizim sınavsız geçiş hakkımız vardı alanımız olan 2 yıllık MYO'lara. Sınavsız geçişin ücreti 6 lira idi. Bunu yatıracak param yoktu. Ailemi arayıp da isteyemedim. Daha önce "bir sıkıntın olursa yanıma gel" diyen müdür yardımcımızın yanına gittim. Dedim ki "Hocam ÖSS için para yatıracağım ama 6 lira param eksik verebilir misiniz?" o da "hay hay" dedi. 10 lira verdi "Üstünü de harçlık yaparsın. Parayı yatırdıktan sonra bana uğra" dedi. Gittim sınavsız geçiş için 6 lira para yatırdım. Aldım makbuzu geldim hocanın yanına. Makbuza baktı "Bu ne?" dedi. "Hocam para yok ben de sınavsız geçişe başvurdum" dedim. Devamı yorumda.

24.03.2017

O da "olur mu öyle şey al şu parayı da git tamamını yatır. Bu memlekete senin gibi adamlar lazım." dedi. O parayı alıp gittim yatırdım. O gün eğer ki bu hoca bu cümleyi bana sarfetmese ve parayı vermese bugün olduğum yerden çok daha farklı bir yerde olabilirdim.

23.03.2017

beleşçi bir öğrenciye yapılmış "faydasız" bir yardım. Faturasını ödeyip lafız gereği almayacak olsa bile "ama geri ödemeni isterim" deseydi faydalı yardım olurdu. Sen öğrenci adamsın 100 liralık telefon faturası senin neyine kamil? diye de ekleyebilirdi.

23.03.2017

Bizim rektör de sınav haftasında ayva ile fotoğraf çektirip internete atıyodu...

TÜM YORUMLARI OKU (36)