Teknoloji Dünyasında Günün Öne Çıkan Gelişmeleri (28 Şubat)

28 Şubat Pazartesi günü teknoloji dünyasında hangi haberler paylaşıldı? Öne çıkan ve sosyal medyada paylaşılan gelişmeleri sizler için derledik.

1. Ericsson şirketinin Irak’ta IŞİD terör örgütüne rağmen işçileri çalıştırmaya devam ettiği ve bu işçilerin bir kısmının rehin alındığı ortaya çıktı.

Detaylar:

Ericsson Çalışanlarının IŞİD'e Rağmen Çalıştırıldığı ve Bazılarının Rehin Alındığı Ortaya Çıktı

2. Rus yetkililerin kendi açıklamalarıyla Ukrayna'ya yönelik başlattıkları askeri operasyonun sevkiyat başlamadan saatler önce Google Haritalar uygulaması aracılığıyla bir akademisyen ve ekibi tarafından ortaya çıkarılmasının ardından Google, Haritalar uygulamasına müdahale etti.

Detaylar:

Ukrayna İşgalinin Açıklamalardan Önce Haritalar'da Ortaya Çıkmasının Ardından Google'dan Müdahale Geldi!

3. Ukrayna, kendileriyle savaş halinde olduğu Rusya'ya karşı siber saldırılar düzenlemek için bir Telegram kanalı açtı ve gönüllüleri 'siber orduya katılmaya' davet etti.

Telegram'da Kanal Kuran Ukrayna Gönüllü Hackerları Siber Ordusuna Çağırdı

4. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ediyor. Anonymous isimli hacker grubu da teknolojik cephede Rusya’ya karşı savaş ilanında bulunmuştu. Rus devletine ait hizmetleri hackleyen grubun yeni hedefi Putin’in Mega yatı oldu ve rotası ‘cehennem’ olarak belirlendi.

Detaylar:

Putin’in Lüks Yatı Hacklendi! Anonymous Yatın Rotasını Cehennem Olarak Değiştirdi

5. Geçtiğimiz günlerde 'askeri operasyona' başladığını açıklamasıyla birlikte Ukrayna'yı işgal eden Rusya, Çernobil nükleer santralini de ele geçirdi. Savaş tüm ciddiyetiyle sürerken, akıllara ister istemez şu soru geliyor: Bölge kazara bombalansa ne olur? Bilim insanları yanıtladı.

Detaylar:

Rusya'nın Çernobil'i Ele Geçirmesiyle Akıllara Gelen O Soru Yanıtlandı! Çernobil Bombalanırsa Ne Olur?

6. Telegram kurucusu Pavel Durov, Rusya ve Ukrayna’daki Telegram kanalarının çalışmalarını geçici kısıtlayabileceklerini belirtti. Ancak Durov daha sonra bu kararından vazgeçtiklerini duyurdu.

Detaylar:

Rusya ve Ukrayna'daki Telegram Kanallarına Kısıtlama Olacak mı? Telegram'ın Kurucusu Açıkladı

7. Hayat akışımıza ve gündemimize etki eden olağanüstü kriz durumlarında sosyal medyadaki dezenformasyon en üst seviyeye çıkıyor. Eski-yeni olduğuna bakılmaksızın, doğru ya da yanlış olduğu düşünülmeden görüntüler hızla paylaşıma sokuluyor. Rus birliklerinin Ukrayna'ya girişiyle birlikte de birçok yanlış bilgi ve görüntü paylaşılmaya başlandı. Peki kullanıcılar görüntülerin doğruluğunu araştırmadan neden hızla paylaşıyor? Uzmanlar yanıtladı.

Detaylar:

Kriz Zamanlarında İnsanlar Sosyal Medyada Neden Eski ve Sahte Görüntüleri Paylaşıyor? Uzmanlar Yorumladı

8. Online tatil ve konaklama hizmeti sağlayan ABD merkezli şirket Airbnb, Ukrayna'dan 100 bin sığınmacıya ücretsiz olarak konaklama hizmeti sağlayacağını duyurdu.

Detaylar:

Bir Destek de Airbnb'den! Ukrayna'dan Kaçan 100 Bin Sığınmacıya Ücretsiz Konaklama Hizmeti Sağlayacak

9. iPhone’unu 10 yıl önce kaybeden kişi yıllar sonra hiç beklenmedik bir şekilde telefonu buldu. Yaşadığı evin klozetinden 10 yıl sonra çıkan iPhone acaba hala çalışıyor mu?

Detaylar:

Acaba Çalışıyor mu? Kaybolan iPhone, 10 Yıl Sonra Klozetten Çıktı!

10. Instagram’ın iPad uygulaması yıllardır bekleniyor. Zaman zaman uygulamanın çıkabileceği yönünde haberler yapılsa da hala somut bir örnek ortaya çıkmadı. Instagram CEO’su Adam Mosseri, iPad uygulaması hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Detaylar:

Instagram CEO'su iPad Uygulaması Hakkında Twitter'da Soruları Cevapladı

11. Apple'ın bir süre sonra tanıtacağı yeni modeli iPhone 14 Pro'da ekrandaki çentikli tasarımı geride bırakarak hap ve daire şeklindeki iki deliğe geçiş yapacağı iddia edilmişti. Yeni sızdırılan tasarım örnekleri iPhone 14 Pro tasarımı hakkında daha iyi fikir verdi.

Yeni Görseller Sızdırıldı! iPhone 14 Serisi Tasarımıyla Bir ilki Gerçekleştirecek mi?

12. NASA, şimdiye kadar uzaya fırlatılan en büyük ve en güçlü teleskop olan James Webb'in çektiği bir fotoğrafı paylaştı.

Detaylar:

🚀 NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu'ndan Yeni Fotoğraf

13. 6 kurucu ortak tarafından hayata geçirilen yerli yazılım teknoloji girişimi Insider, QIA'in liderliği üstlendiği Seri D yatırım turunda Riverwood Capital ve Sequoia Capital'dan 121 milyon dolar yatırım aldı. 1 milyar dolar değerlemeyi aşan şirket Türkiye’nin yazılım alanındaki ilk unicorn şirketi oldu.

Detaylar:

Insider, Aldığı 121 Milyon Dolarlık Yatırımla Türkiye’nin Yazılım Alanındaki İlk Unicorn’u Oldu

14. Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı Mobil Dünya Kongresi 2022 kapılarını açtı. Şirketlerden yeni ürün duyuruları gelmeye başladı...

MWC 2022: Tek Şarjla 28 Saat Pil Ömrü Sunan Lenovo ThinkPad X13s Tanıtıldı!
MWC 2022: Uygun Fiyatlı Nokia C21 ve Nokia C21 Plus Tanıtıldı
MWC 2022: TCL 30 Serisi 5 Yeni Modelle Barcelona Çıkarması Yaptı

Bir önceki günün öne çıkan gelişmeler için:

Savaşın Gölgesindeki Teknoloji Dünyasında Bugün Öne Çıkan Gelişmeler (27 Şubat)

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!