Teknoloji Devi Google'a Dava Açıldı: Çöken Köprüye Yönlendirilen Sürücü Hayatını Kaybetmişti

Teknoloji devi Google yeni bir dava ile karşı karşıya kaldı. 9 yıldır yıkık olan bir köprü üzerinden aşağı düşerek hayatını kaybetmişti. Sürücünün ailesi, Google Haritalardan yol tarifi aldığını ve ölümüne Google'un sebep olduğunu iddia etti. Aile, Google'a dava açtı.

Teknoloji devi Google'a, haritalar uygulamasında yapılan bir ihmal sebebiyle dava açıldı.

Geçtiğimiz sene Eylül ayında Philip Paxson adındaki bir sürücü Kuzey Carolina'dahasarlı bir köprüde kaza geçirmişti. Paxson, hasarlı köprünün üzerinden geçmeye çalışırken köprüden düşerek hayatını kaybetmişti. 

İki çocuk babası Paxson, kızının bir arkadaşının evindeki doğum günü partisinden gece geç saatte eve dönüyordu. Paxson'un bilmediği sokaklardan geçtiği kaydedilmişti.

Philip Paxson'ın ailesi, köprünün yaklaşık 9 yıldır yıkıldığını fakat bu bilginin Google Haritalar'da yer almadığını belirtti.

Talihsiz sürücünün ailesi, köprünün 9 yıl önce yıkıldığını fakat Google'ın bu konuda ihmalkar davrandığını iddia etti. 

Ailenin avukatı, yaptığı açıklamalarda 'Yerel yollara aşina olmadığı için Google Haritalar'a güvenerek alternatif yolun kendisini güvenli bir şekilde evine, karısına ve kızlarına yönlendireceğini umuyordu.

Trajik bir şekilde, karanlıkta ve yağmurda arabasını dikkatli bir şekilde sürerken, Google'ın modası geçmiş talimatlarını hiçbir şüphe duymadan takip etti ve boğuldu.' ifadelerini kullandı.

Açılan davada, yerlilerin çöken köprünün son durumunu Google'a bildirdiği, defalarca kez temasa geçtikleri bilgisi yer aldı.

Paxson'ın ailesi, ayrıca köprünün bakımını yapmakla görevli üç yerel şirkete de dava açılacağını bildirdi. 

Google ise bu davaya dair henüz bir açıklama yapmadı. Şirketin iddiaları incelediğini belirtiliyor.

Öte yandan başka bir vatandaşın da yıkılan köprüyü 2020 yılında Google'a bildirdiği ancak şirketin bir düzenleme yapmadığı iddia edildi.

2020 yılında haritaların 'öner ve düzenle' özelliği üzerinden Google'a köprünün yıkıldığını bildiren bir kişinin e-posta kayıtlarının durduğu iddia edildi. Aynı zamanda Google'ın e-posta onayının, şirket raporunun ve önerinin incelendiği bilgisinin de yer aldığı fakat Google'ın herhangi bir iyileştirme yapmadığı iddia ediliyor.

İlginizi Çekebilir

"WhatsApp Reklamlı Olacak" İddiaları Tekrardan Ortalığı Karıştırdı: Meta'dan Resmi Açıklama Gecikmedi!
Elon Musk’ın Uydu Hizmeti Starlink Türkiye'de Hizmet Vermek için BTK'ya Talepte Bulundu
"Daha Kolay ve Prestijli": Türkiye’nin Yeni Alan Adı Resmen Duyuruldu!

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!