Teknofest'te Görücüye Çıktılar: Kısıtlı İmkânlarla Üretilen Yerli Otomobilleri Gördünüz mü?

Yerli ve milli otomobil projesindeki çalışmalar devam ediyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi Bakanlığı öncülüğünde İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenen Teknofest'te milli imkanlarla diğer girişimciler tarafından yapılan yerli otomobiller de tanıtıldı. 

Paylaşması bizden, yorumlar sizden :)

Gen ™-480

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde üretilen GEN markalı -480 modeli dikkat çekti. 

Otomobil hakkında açıklamalar yapan Gen Otomobil Ar-Ge Direktörü Nail Güzel, yerli imkanlarla üretilen otomobilin %100 elektrik enerjisi ile çalıştığı bilgisini verdi.

Araç hakkında açıklamalar yapan Güzel, “Üzerindeki motor, motor sürücüsü, yazılımlar, aklınıza gelen bütün cihazlar yerli olarak geliştirilmiş.

Gen marka araçlarda sadece batarya yurt dışından geliyor.

Yarı Otonom Sürüş Destek Modülü

ODTÜ Teknokent'te geliştirilen yarı otonom sistemi de Teknofest'te görücüye çıktı.

Sistemi geliştiren firma olan Gears’ın kurucusu Baran Tunç, sistemin henüz Ar-Ge aşamasında olduğunu ve yol testlerinin başlamadığını söyledi.

Tunç, 'Modülü aktive ettiğiniz zaman araç kendi kendine idare edebiliyor, şeridinde kalıyor, önündeki araca göre hızını ayarlayabiliyor, dur-kalk yapabiliyor. Bunun dışında oluşan tehlikelere reaksiyon gösterebiliyor ve bir insanın verdiği tepki süresinin yaklaşık 4 katı kadar hızlı reaksiyon gösterebiliyor.” dedi.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri de hidrojen ile çalışan araçlarını sergilediler.

Ekibin adı 'Hidroist'.

Ekip üyesi Samet Özçadıroğlu, 'Hidrojen enerjisiyle çalışan bir araç yapıyoruz. Aslında aracımız elektrikli ama biz elektriği bir bataryadan kullanmak yerine hidrojenden elde ederek kullanıyoruz.' derken, bunun sebebini de elektrik üretmenin de doğal kaynak harcaması olmasıyla açıkladı. Özçadıroğlu, 'Fabrikalar havayı çekerek hidrojeni kolayca ayrıştırabiliyor. Elektriği üretmek için kaynak harcamak yerine, ‘hidrojen bu kadar kolay üretilebiliyorken neden biz onu kullanmayalım?’ diye düşünüyoruz.' dedi.

Otonom Formula Student aracı da dikkat çekenler arasındaydı.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 'İTÜ Racing' takımının ürettiği otonom araç da Teknofest'te yer aldı.

Sistemin tanıtımını ise üniversitede Makine Mühendisliği bölümünde okuyan 4. sınıf öğrencisi Ünsal Uslu yaptı.

Uslu, amaçlarının hem performanslı yarış arabaları yapmak, hem de gelişen ve değişen dünyada otonom teknolojilerini geliştirmek olduğunu, Türkiye’yi bu alanda temsil etmek istediklerini söyledi. 

Derslerden arta kalan zamanın çoğunu sistemin gelişmesine ayırdıklarını kaydeden Uslu, sistemin tamamen bitmesiyle ilerleyen dönemlerde 'hazır kit' olarak satışa sunabileceğini sözlerine ekledi.

Popüler İçerikler

Milli Eğitim’in Yeni Müfredatında Tartışmalar Devam Ediyor: Din Kültürü Dersleri 572, Atatürkçülük 77 Sayfa
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
20.09.2019

Yerli milli olunca bu kadar mi yorum beğeni geldi. Habere dahi girilmedi sanırım. Bakınca İsrail sitelerinde yayınlanmış gibi olmuş 1.5 günde 4 beğeni. Yüzümüzü agartan bu çalışmalarda emeği geçen hepsini yürekten kutluyorum. Tebrikler.

21.09.2019

Aşağıdaki aktrollere de benim sorum var. Yerli milli uçak nerede? Her seçim dönemi afişlerde olan hani. Ayrıca yerli milli olan bir şey de yok. Önemli parçalar yine başka ülkeden alınıyor. Ve evet böyle yerlerde gösteriliyor ama sonrasında destek olmadığı için pek çok projede proje haliyle kalıyor. Eee sonuçta bu gibi şeylere destek vermek yerine geçiş garantili kullanım garantili yerler yapıp parayı yandaşlara vermek var. Yani bunları artık yapmak zor değil mesleki bilgin varsa. Ve daha önemlisi bu projelerin yapımında olan öğrenciler bu ülkede kalacak mı? Pek sanmıyorum. Çünkü yerli araba projesi zaten yandaşlara verildi ve onlar da ortaya bir şey koyamadi daha. ve yine 18 yıl sonra mı anca teknoloji akıllara geliyor zamanında erkenden başlamak yerine?

21.09.2019

Ayrıca unutmuşum hükümetin çok kötü dediği doksanlarda ASELSAN cep telefonu piyasasında farklı ve öncü işler yapıyordu. Fakat akp hükümeti döneminde ASELSAN mühendisleri şüpheli şekillerde hep hayatlarını kaybetti. Ve üzerine hiç gidilmedi. Yani ülkede zaten önemli bir kurum varken o kurum desteklenmedi.

21.09.2019

Çoğu zaman bu tür haberlerin altında yer alan yorumlara göz gezdirirken Rahmetli Necip Fazıl üstadın yanılıyor olması için dua ediyor halde buluyorum kendimi,Bu ülkenin muhalifi iktidarın devrilmesi için Ülkenin yıkılmasını arzular dermiş.Yine dua ediyorum,inşallah yanılıyorsundur Üstad.

21.09.2019

iktidarların bu ülkeyi yıkmaması için dua et bence...zaten seviye 1 tamamlandı ve paramparça olduk, seviye 2 de bitti; 'Yeni Türkiye' olduk. aslında ağzınızı kullanıp konuşmak yerine, gözlerinizi kullanıp etrafınızda olan biteni görmeye çalışsanız yeterli olacak

TÜM YORUMLARI OKU (9)