Olay, 20 Nisan 2018'de, Kocasinan ilçesi Zümrüt Mahallesi'ndeki Kadir Has Spor Salonu önünde meydana geldi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi bölümünde görevli Prof. Dr. Fuat Duygulu, iddiaya göre, 2011'de hastanede tanıştığı hasta yakını S.İ. ile yaklaşık 2 yıl ilişki yaşadıktan sonra ayrıldı.
Fuat Duygulu, olay tarihinde tekrar aradığı S.İ.'ye yeniden ilişki teklifinde bulundu. S.İ.'nin reddetmesi üzerine tartışma çıktı. Duygulu, yanındaki bıçakla S.İ.'yi karnından ve kolundan yaraladı. S.İ., kaldırıldığı hastanede tedavi gördü. Fuat Duygulu tutuklandı.
Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklu yargılanan Fuat Duygulu, 13 Mayıs 2019'da karar duruşmasında hakim karşısına çıkarıldı. Eski duruşmalarda 25 bin TL borç verdiğini ileri sürdüğü S.İ.'den parasını istediğini, onun ise kendisinden eşinden ayrılmasını istediğini öne süren Duygulu, 'S.İ., benim iş yerime gelip, rahatsız edip, tehdit ediyordu' dedi.
Mahkeme heyeti Duygulu'ya, 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan önce ömür boyu hapis cezası verdi.
Sanığın cezası, daha sonra 'ağır tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulanıp, 7 yıl 6 ay hapis cezasına düşürüldü. Fuat Duygulu'nun tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Duygulu'nun avukatı fazla ceza verildiği iddiasıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ise sanık hakkında takdiri indirim maddelerinin uygulanmasına itiraz ederek kararı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı.
Dosyanın geldiği Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, davanın duruşmalı görülmesine karar verdi.
6 Aralık 2019'da bu dairede görülen davada Duygulu'nun cezası, eylemin 'Kasten ağırlaşmış yaralama' suçu kapsamında kaldığı gerekçesiyle 4 yıl 8 ay 7 güne düştü ve Duygulu'nun tahliyesine hükmedildi. Dosya, bu kez Yargıtay'a taşındı.
Yargıtay, yapılan incelemede yanlış hüküm kurulduğu gerekçesiyle dosyayı bozup, yeniden Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Yeniden yargılanan Duygulu'nun cezası, 'Kasten öldürmeye teşebbüs etme' suçundan bu kez 10 yıla çıkarıldı.
Avukatların kararı temyiz etmesinin ardından dosya yeniden Yargıtay'a taşındı. Dosyayı yeniden ele alan Yargıtay 10 yıllık hapis cezasını onadı.
bu adalet sisteminin acil değişmesi gerek, yok o itiraz yok bu temyiz yok bilmem nee. hakimin verdiği kararın arkasında duramıyorsanız neden hakimlik yaptırıyorsunuz, ha hakimde ve kararında sorun yoksa bu sürekli temyizler neden?
Kendim de doktor olduğum için bir doktorun kolay yetişmediğini biliyorum ama bu adamın tıp diplomasına el konulması gerekir diye düşünüyorum.
ben sana profesör olamazsın demedim adam olamazsın dedim