Ekiplerin müdahalesini sürdürdüğü yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Çanakkale Valisi Ömer Toraman, yaptığı açıklamada, Şarköy mevkisinde başlayan yangının gün içerisinde ilerleyerek kent sınırına ulaştığını söyledi.
'Rüzgar etkisini azalttı. Arkadaşlarımız ilerlemesini engellemek için gerekli hatları çektiler. Mücadeleye devam ediyorlar. Yangın, doğal gaz boru hatları ve askeri tesisler için risk teşkil etmiyor. O bölgede hattımızı oluşturduk, arkadaşlarımız müdahalelerini yapıyorlar, kritik tesislerle ilgili risk yok.'
Ekipler, zaman zaman rüzgarın da etkisiyle şiddetlenen yangına karadan yoğun müdahale etti. Sabahın ilk ışıklarıyla helikopter ve uçaklar da söndürme çalışmalarına başladı.
İstiklal Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde tarım alanından başlayıp ormana sıçrayan yangınla mücadelede yaklaşık 18'inci saat geride kaldı. Rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılarak Çanakkale sınırını geçen yangına havanın aydınlanmasıyla yeniden hava müdahalesi başladı. Karadan 100'e yakın arazöz ve yaklaşık 400 personelin yanı sıra 21 hava aracıyla mücadele sürüyor.
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey bölgede AFAD'ın Mobil Koordinasyon Merkezi'nden çalışmaları yönetiyor. Yangın nedeniyle Şenköy, Kızılcaterzi ve Kocali tedbir amaçlı tahliye edilmiş, dumandan etkilenen 4 kişi hastaneye kaldırılmıştı. Vali Soytürk, yangının elektrik teline bir kuş çarpması sonucu çıktığı iddialarını araştırdıklarını ifade etmişti.
Bu kaçıncı yangın ülkenin her yeri yanıyor bu işin piknikçiyle izmaritle onunla bununla basit sebeple alakası olduğunu düşünmüyorum ki sebep olduysa bin beter olsun..
Çam yerine başka ağaçlar ekin. Çam ağacını orman diye ekmek kendi ipini çekmektir. Ülkemiz ege akdeniz iklimine en uygun ağaç zeytindir. Biz zeytinlikleri yok etmek derdindeyiz hala. Özellikle Çanakkale ve çevresinde inadına hala kızılçam ekiliyor. Oysa 1. dünya savaşı öncesinde oralarda çam yoktu. Kayın, meşe, ceviz, kestane ağaçları dururken petrol gibi yanan çamda ısrar niye???
Hem de tatil bölgeleri yanıyor ne hikmetse. Bu bir tesadüf mü? Afrika’da mı yaşıyoruz, nasıl söndürülemez