Tekel Bayilerden Açıklama: Sigara Satışını Durdurmayı Planlıyor

150 bin tekel bayısını temsil eden Türkiye Tekel Bayileri Platformu, tekel bayilerde sigara satışını durdurmayı planladıklarını açıkladı.

Türkiye'deki 150 bin tekel bayisini temsil eden bir kuruluş olan Türkiye Tekel Bayileri Platformu, sigara satışlarını durdurmayı planladıklarını söyledi.

TTBP'nin yaptığı açıklamaya göre bu planın nedenin sigara zamnlarının ardından henüz zam geçişi yapmayan sigara gruplarının tekellere sigara tedariki sağlamaması bu yüzden de sigara satışlarının kısıtlanması olarak açıklandı.

Yapılan açıklamada banka pos oranlarının yüzde 3'ün üzerine çıktığı ve bu durumun kâr marjlarının tamamını bankaların kasalarına taşıdığı belirtiliyor. Sigara sektöründe kâr marjının yüzde 4,5 olduğu ifade edilirken, aynı zamanda tekel firmaların haksız rekabete maruz kaldığına dikkat çekiliyor.

Özellikle sigara ürünlerinde kar marjının düşük olması, tekel bayilerini zor duruma sokuyor. Türkiye genelinde faaliyet gösteren tekel bayileri, düşük kar marjı olan tütün ürünlerini satmama kararı almayı düşünüyorlar.

TTBP, aşırı zamların tüketiciyi hem sigarada hem alkolde kaçak ürünlere ittiği belirtti.

Eylül ayının başında tüm sigara gruplarına gelen 5TL'lik zam kararının üstüne dün sigaraya 5 TL daha zam geldi.

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
YORUMLAR
03.11.2023

Zam haberinden önce stok yapıp sadece bir paket verebilirim diyip gülmekle olmuyormuş dimi ? Yumurta kapıya dayanınca tepki veriyorsunuz

03.11.2023

bizzat tekel bayisiyim evet bir paket veririm çünkü firma bana istediğim sigarayı vermiyor zam zamanı 30 karton istiyorum 7 karton diyor lan 30 çeşit sigaran var her birinden yarım karton alsam yine daha fazla alırım ama vermiyor birde şu var zam gelecek rafları bütün sigaraları ver diyen 1 karton ver diyen var neden vereyim tek müşterim o degil ki

03.11.2023

Tekel sigara satmıyo, nası ülke lan bu

Pasif Kullanıcı
03.11.2023

isabet olur. satmasınlar. zaten herkes marketlerden alıyor. tekele giriyorsun 50 liralık sigaraya 52 lira abi diyor. abini sikim.

03.11.2023

Ben tekel bayisiyim evet çünkü sigaranın kârı yok denecek kadar az onuda bankaya verirsek biz ne kazanıcaz hayrat mi burası? vakıf mı? bağışlarla ayakta durmuyoruz her hafta faiz yükseldikçe pos komisyonu artıyor ülkeyi bu hale getirene bankaya zam yapana tepki göster kardeş sigara kârı %4.5 banka pos oranı %3.5

TÜM YORUMLARI OKU (32)