Tek Tırnak Eti Nedir? Tek Tırnaklı Hayvanlar Hangileri, Neden Yenmez?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı incelemelerde bazı ünlü firmalarda 'tek tırnaklı eti' tespit edildiği ortaya çıktı. Dana ve tavuk eti yerine at, domuz ve tek tırnaklı eti karıştırıldığı görüldü. Tek tırnaklı etlerin tüketimi, Müslümanlar açısından uygun değildir. 

Peki tek tırnak eti nedir, hangi hayvanlar tek tırnaklı? Tek tırnaklı eti neden yenmez?

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş ürünler listesi yayınladı.

Vatandaşlara satılan bazı ürünlerde, dana ve tavuk eti yerine at, domuz ve tek tırnaklı hayvan eti olduğu ortaya çıktı. Bakanlık, çoğu markanın adına da duyurduğu listede yer verdi.

Peki listede dikkat çeken tek tırnaklı et nedir?

Tek tırnaklı hayvanlar, 'perissodactyla' adı verilen bir memeli grubuna aittir. Bu hayvanlar, genellikle otçuldur ve geniş açık alanlarda yaşarlar. Tek tırnaklı hayvanlar, ayaklarında sadece bir tırnağa sahip olan hayvanları tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

Tek tırnaklı hayvanlar hangileri?

Tek tırnaklı hayvanlar, çift toynaklıların aksine geviş getirmezler. Bitki selülozunu midelerinde değil bağırsaklarda sindirirler. Atgiller, gergedanlar ve tapirler tek tırnaklı hayvanlar grubundadır.

Tek tırnaklı hayvanlar ise aşağıdaki gibidir;

  • Atlar

  • Eşekler

  • Domuzlar

  • Zebralar

  • Gergedenlar

Tek tırnaklı eti neden yenmez?

Tek tırnaklı hayvanlarının etlerinin yenmesi İslam'a uygun değildir. Bazı hadislerde bazı hayvanların etlerinin yenmemesi tavsiye edilmiştir. 

Tek tırnaklı hayvanların sindirim sistemleri daha farklıdır. Ayrıca beslenme alışkanlıklarından dolayı da etlerinin tüketilmesi uygun görülmemektedir.

Tek tırnaklı hayvanların insan sağlığına faydadan çok zararı olacağı söylenir. Tek tırnaklı hayvanların etlerinin tüketilmesi de sakıncalı bulunur.

Uzman Yanıtladı: Dana Etinden Daha Pahalı Olan Domuz Eti Neden Tercih Ediliyor?

Popüler İçerikler

Gelinim Mutfakta'nın Popüler Kaynanası Beyhan Hanım'ın Kaşlarının Bi' Garip Değişimi
Köfteci Yusuf’tan Açıklama Geldi: “Analizler Gerçeği Yansıtmıyor”
'Prof. Dr.' Unvanlı Ebubekir Sofuoğlu: "İslam Hassasiyetiyle Yetiştirilseydi Namahrem Katille Tanışmayacaktı"