Tek Mekanda Geçmesine Karşın Milyon Dolarlık Yapımlar Bu Değeri Bilinmemiş Filmlerin Ancak Getir Götürünü Yapar!

Onlarca mekan, yüzlerce efekt... Bazı filmlerin konu ve kurgusu öylesine iyidir ki tek bir mekanda geçmesine rağmen bizi ekran başına kilitlemeye yeter, işte biz de bu filmlerin en iyilerini derledik.

Film özetlerinin bir kısmını biz kaleme aldık, bir kısmını ise Beyazperde ve Sinemalar'dan alıntıladık.

1. Hiç canlı canlı gömülseniz nasıl olacağını düşünmüş müydünüz? Toprak Altında, bu korkunç fikrin filmleşmiş hali.

Düşüncesi bile kalp çarpıntısı yaratan bu filmde şansız birey Paul Conroy eski ahşap bir tabuta canlı canlı gömülmüş halde uyanır. Buraya onu kimin, neden koyduğunu bilemese de, kurtulmasına yardım edebilecek tek şey elindeki cep telefonudur. Zamana karşı verdiği bu savaşta en büyük düşmanları telefonun iyi çekmemesi, şarjının az kalması ve havasızlıktır. Buradan kurtulması için sadece 90 dakikası vardır.

Kurtulabilecek mi? İzleyip görelim

2. Muhtemelen adını daha önce duymuşsunuzdur, sinemanın efsaneleri arasında yer alan 12 Öfkeli Adam cinayetle suçlanan bir genç ile ilgili karar vermekle yükümlü 12 jüri üyesinin karar verme sürecini konu ediyor.

Olaylar şöyle başlıyor: Latin Amerikalı bir genç adam, babasını öldürdüğü gerekçesiyle cinayetle suçlanır. Sanığın kaybettiğini söylediği bir bıçak ise cinayetin işlendiği odada bulunmuştur, gencin mahkemeye sunduğu savunma zayıftır ve olan biteni duyduklarını söyleyen pek çok tanık vardır. Sanık suçlu bulunduğu taktirde idama mahkum edilecektir.Jüri sonuçları pek de şaşırtıcı değildir: 12 jüri üyesinden sadece sekiz numaralı jüri üyesi Davis 'suçsuz' hükmü yönünde oy vermiştir. Davis’in jüri üyelerini ikna etmeye çalışması esnasında her jüri üyesinin 'suçlu' kararı vermesinin arkasında ise, aralarında yabancı düşmanlığı, kanuna aşırı güven, çoğunluğa uyma, geçmişle hesaplaşma gibi farklı kişisel sebepler olduğu ortaya çıkacaktır.

3. Dogville’in hikayesi mutlaka ilginizi çekecek, bize güvenin.

Film, 1930’larda ABD’de karanlık atmosferinde geçiyor. Peşinde olan mafyadan kaçan güzel bir kadın olan Grace, barınmak amacıyla küçük bir köye sığınır. Kasaba halkı geçmişinden kaçan bu güzel kadını kısa zamanda bağrına basar ve onun için üzülür. Köyde geçirdiği güzel günlerin ardından her şey değişmeye başlar. Kadının varlığı, köy halkı için büyük bir tehdit oluşturmaktadır ve köy halkı bu tehlike karşısında temkinli davranmak zorundadır. Grace günden güne bu köyün karanlık yüzünü keşfedecektir.

4. Stephen King eserinden uyarlanan Öldüren Sis bir kasabadaki düşünsel çekişmeleri anlatıyor.

Bahsi geçene kasabada kuvvetli bir fırtına sonrası meydana gelen sis her şeyi birbirine katar. Bu yoğun siste ortaya çıkarak, insanları yiyerek beslenen yaratıkların varlığından haberdar olan insanlar, süpermarketin içinde kapana kısılmış durumdalardır. Bu tedirgin bekleyiş esnasında süpermarketin içindeki insanlar ikiye ayrılır; bazıları intikamcı bir tanrının bu yaratıklara hükmederek insanları kurban etmeyi emrettiğine inanırken, bazıları buna inanmaz.

5. The Man From Earth, Türkçe çevirisiyle Dünyalı dünya tarihi ve felsefeyi damarlarınıza zerk etmek için bekliyor.

Her şeyin olağan ilerlediği filmde bir detay her şeyi değiştirir: Üniversitede başarılı bir tarih profesörü olan John Oldman ortada hiçbir neden yokken, aniden 10 yılını ayırdığı akademiden istifa etmiştir. Şehirden gitmeye hazırlanırken veda etmek için evine gelen meslektaşları ondan neden istifa edip gitmesi gerektiği konusunda bir açıklama yapmasını isterler. Arkadaşları John'un bu sessizliğine anlam verememektedirler. Önceleri suskun kalan John da neden gitmesi gerektiğini biraz geçmişe dönerek anlatmaya başlar.

Geçtiğimiz yıllarda ikinci filmi de internet üzerinden ücretsiz olarak sunulmuş olsa da biz ilkini daha çok beğendik.

6. Düşüncelerin, inançların ve önyargıların çarpıştığı Günbatımı Sınırı, 2011'de vizyona girmişti.

Aslen Cormac McCarthy'nin kaleme aldığı oyundan uyarlanan bu film, ten renklerine göre Beyaz ve Siyah denilebilecek iki karakterin etrafında döner. Siyah dindar bir Hristiyan, Beyaz ise ateist bir profesördür. Film Siyah'ın Beyaz'ı, bir trenin önüne kendisini atmaya çalışmasından kurtardığını öğrenmemizle başlar. Film boyunca bu ikili tanrının varlığı yokluğu, hayatı yaşamanın anlamının olup olmadığı, insanın kötülüğü, her şeyin geçiciliği gibi konularla ilgili bir tartışmaya koyulurlar.

7. Dağcı Aron Ralston'un başına gelen gerçek bir hikayenin etrafında şekillenen 127 Saat gerilim, heyecan ve bir noktadan sonra acıyı derinlerde hissettiriyor.

Aron, Utah yakınlarında büyük bir kaya parçasının arasına sıkışır. 5 gün boyunca kolu kayaya sıkılmış, susuz ve aç kalan Aaron, arkadaşlarını, sevgilisini, ailesini ve yolda kazadan tam önce karşılaştığı iki dağcı kızı hatırlamaktadır. 5 gün boyunca yaralı halde sıkışıp kalma hali ve içsel sorunlarıyla karşılaşmak zorunda kalan Aaron aynı zamanda cesareti ve kendisini metrelerce derinlikteki bu beladan kurtarmaya yarayacak tüm yönleriyle de yüzleşir. Hayatı için bir çeşit tuzağa dönüşen bu olayda Aron, soğukkanlı olması gereken şoke edici bir çözüm yolu bulur.

8. Karanlığa Kadar Bekle, görme engelli bir kadının evine giren suçlularla mücadelesini anlatıyor.

Bir yıl kadar önce geçirdiği kaza sonucu görme yetisini yitiren Susy, fotoğrafçı kocası Sam ile sakin ve sıradan bir hayat sürüyor. Her şey normal akışında devam ederken,bir seyahat dönüşü havaalanında hiç tanımadığı bir kadının Sam’e içinde uyuşturucu saklı olan oyuncak bir bebek vermesiyle,Susy için hayatının en zor anları başlıyor.

1967 yapımı bir klasik, mutlaka listenize ekleyin.

9. 2002 yapımı Telefon Kulübesi, her an hareket halinde olan yoğun bir adamın telefon kulübesinde esir alınışını anlatıyor.

Colin Farrell'ın canlandırdığı Stu Shepard, yolda yürürken bile asistanının yardımıyla iş bağlantıları yapan, bir saniye bile boş vakti olmayan parlak bir reklamcıdır. Sadece özel görüşmelerini, belirlediği bir telefon kulübesinden yapmaktadır. Bir gün her zamanki gibi özel görüşmesini yaptıktan sonra kulübeden çıkarken telefon çalmaya başlar. Shepard, telefon kulübesine girip telefonu kaldırdıktan sonra bulunduğu yerde kalakalır.

Şehir hayatı devam ededursun o kulübede kısılıp kalmıştır.Kulübeyi hedef alan bir seri katil, adamı kontrol etmeye başlar. Silahın kırmızı ışığını alnında hisseden Shepard, bütün emirleri yerine getirecektir.

10. The Breakfast Club, ABD'de bir liseye konuk ediyor bizleri.

Klişe lise karakterlerini bilirsiniz, beş ayrı karakteri bir filmde düşünün ve hepsi cezalı. Cezaları ise bir günlerini okul kütüphanesinde geçirmek. Ekibi şöyle sayalım: bir sarışın, bir anarşist, bir inek, bir sporcu ve bir entel! Disiplin delisi lise müdürünün manasız testesteron gösterileri karşısında hem kendi kendilerini, hem de ne çok ortak yönleri olduğunu keşfedecekleri bir güne dönüşecektir.

11. Aynı kadına aşık iki erkek çıkmazının mükemmel işlendiği filmlerden biri olan Sleuth, polisiye yazarı olan Andrew’un karısının sevgilisi olan Milo’yu evine davet etmesiyle başlar.

Tıpkı polisiye romanlarında kurguladığı gibi hazırladığı hınzır planlarla Milo’yu alt ederek karısını ondan uzaklaştırmayı planlayan Andrew, bütün kozları elinde tuttuğunu sansa da, genç rakibinin hiç beklenmedik hamleleriyle oldukça şaşıracak ve ikisi arasındaki çekişme, ölümcül bir satranç oyununa dönüşecektir. Joseph L. Mankiewicz yönetmenliğindeki filmde, Laurence Olivier ve Michael Caine’in mükemmel oyunculuklar çıkardıklarını ve filmin elde ettiği başarıyla Oscar adayı olduğunu da belirtelim.

12. Herkesin birbirinden farklı olduğu bir Küp, nasıl olur?

Gerilimi ve merak unsurunu karmaşık mekanlarda ve efektlerde aramaktansa ufacık bir alanda kısılıp kalan bir grup insanın her birinin birbiriyle zıt fikirleri kullanarak buradan kurtulma hikayesinde buluyoruz. 

Bulmaca nerede? Basit, bu grubun kurtulmak için yapacakları bir yanlış hamle hepsini öldürecek. Çözüm bulmaları için zamanları kısıtlı.

Popüler İçerikler

"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
YORUMLAR
25.08.2019

Ayrıca küp 2 ve küp zero filmlerini de izlemelisiniz. Küp Zero'yu en son izlemelisiniz olayın tüm perde arkası onda çünkü:)

26.08.2019

Üçünü de izledim birkaç sene önce, güzel seriydi her seri gibi ilk filmi daha çok beğendim, bilim kurguyu, çözümleme yaoma teori üretmeli film severler için güzel seri. Tabi bu listenin en iyi filmleri 12 öfkeli Adam, Dünyalı ve gerçek bir olaydan uyarlanan: 127 Saat

25.08.2019

küfür edilmesinden nefret eden biri olarak öldüren sisin sonunda baya küfür etmiştim.

25.08.2019

Ek olarak: Examine (Sınav) öneririm. Tek oda ve yanıtlanacak tek soru vardır. Lakin sorunun kendisi nerede?

TÜM YORUMLARI OKU (10)