Tek Kişilik Dev Kadro Tarafından Geliştirilen 13 Oyun

Bağımsız oyun yapımlarının gün geçtikçe daha da arttığı ve güzelleştiği bu günlerde tek kişilik dev kadro tarafından geliştirilen 13 oyunu sizler için derledim.

1. Cubia

2. Minecraft

Günümüzde ismini belki de herkesin duyduğu ve içerisinde neredeyse her şeyi yapabildiğimiz bu oyun Markus 'Notch' Persson tarafından geliştirildi ve 2011 yılıda çıkışını yaptı.

3. Braid

Indie oyun denince belki de akla ilk gelen oyunlardan biri olan ve indie oyunların önemini çıktığı dönemde gösteren çok başarılı olan bu oyun Jonathan Blow tarafından geliştirildi ve 2008 yılında çıkışını yaptı.

4. Papers, Please

1980'lerde kurgusal bir ülkede geçen bu oyunda vize memuru olarak çalışıyoruz. Kimlerin sınırdan geçip kimlerin geçemeyeceğine belli başlı kurallara göre karar verdiğimiz bu eğlenceli oyun Lucas Pope tarafından geliştirildi ve 2013 yılında çıkışını yaptı.

5. Phasmophobia

2020'nin Cadılar Bayramı döneminde yabancı Youtuber ve Streamerlar tarafından oynanarak büyük bir üne ulaşan bu hayalet avlama oyunu Daniel Knight'ın kurduğu Kinetic Games tarafından geliştirildi.

6. RollerCoaster Tycoon

Lunapark kurma ve yönetmek gibi bir hayaliniz mi var? Bu oyunla bu hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Tabi bu listede yazan oyun 1999'da çıkan ilk versiyonu bunun üstüne serinin yeni oyunlarıda çıktı. Bu hayalinizi oyun üzerinde de olsa gerçekleştirme imkanı sunan Chris Sawyer'a teşekkür ederiz

7. Spelunky

2D platformer türünün klasiklerinden olan Spelunky çok basit ve eğlenceli bir oyun gibi gözüksede aniden kafanıza gelen bıçaklarla oklarla veya patlayan dinamitlerle yorucu bir oyun olabilir. Yine de eğlenceli olan bu oyun Derek Yu tarafından geliştirildi ve 2008'de çıkışını yaptı.

8. Banished

Şehir kurma oyunlarını sevenler için güzel bir alternatif Banished ancak tek bir fark var şehrinizi orta çağda kuruyorsunuz. Banished, Luke Hodorowicz tarafından geliştirildi ve 2014 yılında çıkışını yaptı.

9. Undertale

Dünyada çok büyük bir fan kitlesi olan aşkla yapılan bu oyun Toby Fox tarafından geliştirildi ve 2015 yılında çıkışını yaptı.

Megalovania dinlemeye gidiyorum ben arkadaşlar görüşürüz.

10. Stardew Valley

Görmüş olduğum en chill oyunlardan biri olan Stardew Valley'i 2D çiftçilik simulasyonu gibi düşünebilirsiniz. Eric Barone tarafından geliştirilen bu oyun 2016 yılında çıkışını yaptı.

11. Tetris

Günümüzde farklı farklı oyunları olsada orjinal tetris ilk önce Alex Pajitnov tarafından geliştirildi ve 1984 yılında çıkışını yaptı.

12. Magicite

Rogue-like türünün pek bilinmeyen örneklerinden biri olan bu oyun zamanının en iyi rogue-like oyunlarındandı. Sean Young tarafından geliştirildi ve 2014'de çıkışını yaptı.

13. Unturned

1 Ağustos 2014'de çıkış yaptığında o günün en çok oynanan oyunu olan Unturned zombi temalı bir hayatta kalma oyunu. Tek başınıza veya arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz bu oyun 17 yaşındaki Nelson Sexton tarafından geliştirildi.

Popüler İçerikler

Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan Rakamları Paylaştı: "MHP'yi Geride Bıraktık"
Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"