Tehlike Cebimizde: Araştırmalar, Cep Telefonlarının Yaydığı Radyasyonla Kanser Arasında Bir Bağlantı Olduğunu Söylüyor!

Şüphesiz ki, 'Cep telefonları kanser yapar mı?' sorusu yıllardır herkesin aklını kurcalayan bir soru. Kesin cevabı hala bulamasa da, yeni yapılan bir araştırma, radyasyona maruz kalan farelerde tümörlerin oluştuğunu söylüyor. Sizleri Metro kaynaklı haberimizin detaylarına alalım.

Fareler üzerinde denenen araştırmaya göre, cep telefonlarının radyasyonuna maruz kalmak böbrek üstü bezi, kalp ve beyinde kanseri tetikleyebilir.

Dr. John Bucher: 'Bu çalışmalarda farelere verilen radyasyon oranıyla insanların günlük hayatlarında maruz kaldığı radyasyon direkt olarak ilişkilendirilemez. Bizim çalışmamızda, sıçan ve farelerin tüm vücutları radyo frekanslı ışınıma maruz bırakıldı. İnsanlar ise genellikle bölgesel dokularda radyasyona maruz kalıyorlar (telefonla en çok temas eden dokular). Ayrıca, bizim araştırmamızdaki radyasyon düzeyi ve süresi, insanların günlük hayatlarında deneyimlediklerinden daha fazla.' 

"Radyo frekanslı ışınımlar ve erkek farelerde görülen tümörün arasındaki bağın gerçek olduğuna inanıyoruz."

Araştırmada 2G ve 3G'li cihazlara odaklanılsa da Dr. Bucher, 'Günümüzün telefonları daha karmaşık yapıda ve Wi-Fi, GPS, 2G/3G gibi birçok özelliği barındırıyor. Gündelik hayatımızda maruz kaldığımızdan daha fazla radyasyon denenmiş olsa da, bu araştırmanın sonuçları radyasyonun kötü etkilerini doğrular nitelikte' diyor. 

Cancer Research UK: 'Cep telefonlarının insanlarda kansere sebep olduğuna dair kesin bir sonuca varılamadığını' da ekliyor.

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
YORUMLAR
06.11.2018

radyasyon diyince insanlarin aklina kanser yapan olumcul isinlar geliyor ama ampul isigindan, kizilotesi isigi kadar hersey radyasyon olarak gecer. kanser yapan, tehlikeli radyasyon yuksek enerjili iyonize radyasyondur. burda enerji onemli keza yuksek enerjili radyasyon enerjisiyle dna yi parcalayarak kanser yapar.

06.11.2018

E=h.c planck-einstein denklemi. derki bir elektromagnetik radyasyonun enerjisi frekansinin isik hiziyla carpimina esittir. yani enerjisi frekansiyla orantili artar. wifi ve gsm 3g de kullanilan mikrodalga sinyanlerin frekansi nedir? 1 ile 10 ghz, yani 10^9 hertz seviyesinde. peki ampul isiginin gorunur isigin frekansi nedir? 400-700 thz yani 10^14 hertz seviyelerinde. planck-einstein denkleminden orantilarsak bildigimiz ampul isigi bile wifi ve gsm in 100bin kat daha yuksek enerjiye sahip, cok daha kuvvetli. gunesin isik gucune ve uv isinlarina hic girmiyorum bile.

06.11.2018

İki satırda bir 'Kanser yaptığı kesin değil, deneklere verilen radyasyon oranı aynı değil, insanlar şöyle fareler böyle, kanıtlanamadı' yazmışlar. Yahu korkmayın bu devirde kansere önlem olarak cep telefonunu bırakacak bilinçli insan sayısı sektörü batıracak kadar fazla değil. "O kadar çok radyasyon yayıyorki değil artan kanser oranı sırtından kol bacak çıkmış bir kişi bile görülmemiş olması çok ilginç" deseniz bile bırakamaz kimse. Öyle bağımlısı olduk küresel çapta.

TÜM YORUMLARI OKU (4)