Tehlike Çanları Bitcoin İçin mi Çalıyor? İşte Son Durum!

Ayı piyasasının başlangıcı mı boğa koşusunun devamı mı? Piyasaların durgun seyri ve kimi hükümetlerin Bitcoin madenciliği ve ticaretini çökerteceği analizleri ile Bitcoin yatırımcılarını ve yatırım yapmayı düşünenleri endişelendirdi. Birçok analist konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

Yatırımcılar piyasadan çekildi.

Kripto para birimleri daha önce yavaş ama istikrarlı bir seyirde toparlanırken Bitcoin fiyatı Nisan ayında rekor bir yükselişle 63.000 dolardan oldukça uzaktayken yeniden çarşamba günü düştü. Düşüş, %0,7 seviyelerindeyken Bitcoin 34.891 dolardan işlem gördü. Analistler Nisan ayındaki zirveden sonra piyasadan ayrılan yatırımcılar olduğuna açıklık getirdi. Aynı zamanda, Bitcoin zincirindeki günlük işlem sayısının ortalamasının yaklaşık on yıl önce yaşanan kripto kışının en zor zamanlarından bu yana görülmeyen seviyelere kadar gerilediğini belirtti.

Daha önce çökmüştü.

Bitcoin daha önce Çin'deki kripto madenciliğine yönelik baskı içeren düzenleyici hükümet eylemleri sebebiyle çökmüştü. Ancak, İngiltere'nin piyasaları kısıtlamasına rağmen sabit kalmayı başardı.

Ethereum'a dikkat!

Bu arada, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, %0,4 düşüşle 2,140 dolardan işlem gördü. TradeStation Group yöneticisi David Russell, Temmuz ayına dikkat çekerek iki numaralı kripto para biriminin kilit yükseltmeler kaydedebileceğini ve bu ayın önemli gelişmelere sahne olabileceğini vurguladı.

Yatırımcılar vazgeçmiş değil, iyimser olunmalı.

Ünlü analistler kripto para birimlerinin şahı olan Bitcoin'in toparlandığını, buna karşılık boğaların dijital varlıklarını 20 günlük ortalamalarının üzerine taşıdığını da iletti. Kripto tüccarlarının takip etmeleri gereken noktaların önemini vurgulayan analistler, 38,221 dolara yakın kritik bir seviye olan 50 günlük basit hareketli ortalamasının göz ardı edilmemesi gerektiğini de belirtti. Bu uyarılarla birlikte yatırımcıların hala kripto yatırımı yapmaktan vazgeçmediğini, kriptonun geleceğiyle ilgilendiklerini hatta bu konuda iyimser olunması gerektiğini de belirtti.

Bitcoin için boğa koşusu söylentileri yayılıyor.

Birçok analist, Bitcoin’in 30.000 dolar bandının üstüne çıkışı konusunda bu durumun boğa koşusunun devamı mı yoksa ayı piyasasının başlangıcı mı olduğu noktasında endişeli. Destek seviyesi olarak görülen 34.500 seviyesi çok daha kıymetli bir yukarı yönlü hareket hazırlığı olabilir. Bir diğer analiste göre ise Bitcoin’in 35 bin doları geçmeyi başarması piyasa için iyi bir işaret.

Popüler İçerikler

Gülben Ergen’den Narin Güran Cinayetinin Şüphelilerinden Anne Yüksel Güran’a Çok Sert Sözler
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!