DHA'nın haberine göre, Antalya'da, 15 Temmuz günü, sihirbazlık gösterilerinde kullandığı 'kobra' cinsi yılan tarafından ısırılan, Türkiye'de serumu olmadığı için özel uçakla Mısır'a götürülen Aref Ghafouri'nin tedavisine başkent Kahire'deki Kahire Üniversitesi'ne bağlı Qasr El Eyni Hospital'da devam ediliyor.
Dün saat 16.30'da hastaneye götürülen Aref'den doktorlar ilk olarak yılan ve olay hakkında bilgi alarak tedavisine başladı. Yılanın ısırdığı sağ kolunda his kaybı yaşayan Aref'e tedavisi boyunca 24 tüp yılan serumu verileceği kaydedildi.
Doktorlar, kobra ısırması tedavisinde normalde 15 tüp serumun yeterli olduğunu; ancak Aref'nin vücudundaki zehir miktarının fazla olması nedeniyle verecekleri doz sayısını artırdıklarını açıkladı.
DHA muhabirine sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Aref, ayaklarını hareket ettiremediğini ve doktorların kısmi felç olabilir dediğini aktardı. Aref yaptığı açıklamada şunları söyledi:
'Şu ana kadar 8 tüp panzehir yaptılar ve ilk test yapıldı. Ayaklarımı hareket ettiremiyorum. Kısmi felç olabilir, diyorlar. Yürümekte sıkıntı çekebileceğimi söylüyorlar. Zamanla düzelebilir, diyorlar. Gelmeseydin çok kötü olabilirdin, diyorlar. Bu ilaçtan Arabistan ve Fransa'da yokmuş, sadece Mısır'da varmış. Allah'tan buraya gelmişim yoksa 24 saati geçirince sinir krizleri ve kalp krizi riski olabileceğini söylediler.'
Aref'in Mısıra gitmeden önce ilk müdahalesinin yapıldığı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki epikriz (çıkış özeti) raporunda ise 'Yılan zehrinin toksik etkisi' tanısı konulduğu öğrenildi. Aref'in klinik seyrine ilişkin raporda, şu bilgiler yer aldı:
'Kobra türü yılan sokması nedeniyle dış merkezden tarafımıza yönlendirilen hasta, hastanın sağ ön kol bileğe yakın bölgede ısırığı mevcut, hasta yoğun bakım uzmanı Dr. Özlem Çakın tarafından kabul edildi. Hastanın mevcut ısırığı evre 2 olarak değerlendirilmiş olup, sağ ön kolda ve dirseği geçmemektedir. Hastanın nörolojik muayenesinde olağandır. Duyu motor defisit bulunmamaktadır. Kraniyal muayene olağandır. Patolojik refleks yoktur. Hastanın kan tablosunda geliş değerinde hematotoksisiteye bağlı olası pantitopeni tablosu yoktur. Hastanın ön kolu atele alıp lezyon bölgesi işaretlenmiş olup, kompartman ve ödem açısından lezyonun ilerleme takibi yapılmaktadır.'
İşi gücü bıraktık kobranın ısırdığı adamı konuşuyoruz, bize ne gibi bi faydası var? o gösterisinden hamuduyla götürürken sen akbilde kalan parayı hesaplıyosun koçero. Çoğu, elemanın açısından bakmış olaya, demiyor ki "lan kobranın gösteride ne işi var? o hayvanın yeri sahne mi yoksa doğa mı?" kimse kobra açısından bakmamış, arefi savunanları da ısıraydı keşke -.-
ülkenin başka hiç bir sorunu yokmuş gibi tv ye kadar çıkabiliyor bu adamın haberi. vahşi hayvanları doğasından al, para kazanmak için kullan ve önlem bile alma. sonra neymiş efendim arefi kobra soktu keşke skseydi ak.
Arefi boşver de Kobra ne durumda? Sağlığı iyi mi?