Tecavüze Uğradığını Söyleyen Genç Kadın Sanığın Serbest Bırakılmasına İsyan Etti

Bursa'da Gamze A. geçen yıl kasım ayında Yunus Emre Ç. tarafından zorla eve götürülerek tecavüze uğradığını iddia etti. Suçlamaları reddeden Yunus Emre Ç. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Sosyal medyadan yardım isteyen genç kadın Emre Ç.'nin tutuklanmasını istedi. Öte yandan bir polisin Gamze A.'ya 'Bu saatte dışarıda ne işin var' dediği öne sürüldü. 

Olay, 6 Kasım 2019 tarihinde merkez Osmangazi ilçesi emek Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Gamze A., (20) evine gitmek için yürüdüğü sırada, yaralı bir kişiyi gördü. Yaralının yardım istemesi üzerine Gamze A., yakında bulunan bir özel hastaneye götürdü. Hastaneden çıktıktan sonra yaralı Yunus Emre Ç. (21) ile yürümeye başlayan Gamze A. bir süre sohbet etti. Gamze A., Yunus Emre Ç.’nin evinin önüne geldiklerinde ağzınını kapattığını ve zorla eve soktuğunu söyledi. Gamze A., Yunus Emre Ç.'nin kendisine sabaha kadar üç kez tecavüz ettiği iddiasında bulundu. 

Serbest bırakıldı

Gamze A., sabah saatlerinde Yunus Emre Ç.’nin bir boşluğundan yararlanarak, evden kaçtı. Olayın ardından bir arkadaşının evine giden Gamze A., bir süre sonra Emek Polis Karakolu’na giderek, şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gözaltına alınan Yunus Emre Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yunus Emre Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"Bağırdım ama kimse duymadı"

Olayın ardından savcılıkta verdiği ifadede, evine yürüdüğü sırada Yunus Emre Ç. ile karşılaştığını belirten Gamze A., şunları anlattı:

“Bir arkadaşımda çamlıkta sohbet ediyordum. Sonra kalkıp eve gittim. Evimin yakınına geldiğimde tanımadığım yaralı birini gördüm. Benden yardım istedi. Ben de kendisini yürüme mesafesindeki özel bir hastaneye götürdüm. İsminin Yunus Emre olduğunu öğrendim. Tedavisinin ardından hastaneden çıktık. Benimle sohbet etti. Kendisine üzüldüğüm için sohbet etmeyi kabul ettim. Evimin yakınındaki bir parkta oturduk. Yunus Emre bir süre sonra eve gitmek istedi. Birlikte eve doğru yürüdük. Bir evin önüne geldiğimizde bana içeride bir şey olduğunu söyledi. Sonra aniden ağzımı kapatarak, beni apartmana sürükledi. Bağırdım ama kimse duymadı. Sonra beni kapısı açık olan bir eve sürükledi. Tekrar ağzımı kapatıp beni yatak odasına götürdü. Benim kıyafetlerimi çıkarmaya başladı. Boynumu sıktığı için bayıldım. Uyandığımda benimle cinsel ilişkiye giriyordu. Engel olmaya çalıştım fakat gücüm yetmedi”

"Kimseye anlatmamam için tehdit etti"

Yunus Emre Ç. tarafından tehdit edildiğini söyleyen Gamze A. ifadesine şu şekilde devam etti:

“Bana, ‘birini söylersen ya da şikayetçi olursan seni öldürürüm’ dedi. Bana evde kameraların olduğunu ve birine söylersem bu görüntüleri yayacağını söyledi. Sonra banyoya götürüp beni yıkadı ve aşağılayıcı cümleler kullandı. Beni bırakması için yalvardım ama beni yatak odasına götürüp tekrar tecavüz etti. Ardından evden gitmek için yine yalvardım. Bana boş bir kağıda imza atmamı söyledi ama kabul etmedim.  Sabah saat 06.00 sıralarında bir boşluktan yararlanıp evden kaçtım. Beni evime kadar takip edip tehditlerine devam etti. Çok bağırdım ama kimse sesimi duymadı. Arkadaşımın evine gittim. Daha sonra polis merkezine giderek durumu alattım ve şikayetçi oldum.”

Suçlamaları kabul etmedi

Olayın ardından savcılıkta verdiği ifadede, olay günü sarhoş olduğunu söyleyen Yunus Emre Ç., suçlamaları kabul etmedi:

“Olay akşamı sarhoştum. Metrodan indim, eve yürürken düşüp, yaralandım. Yolda yürüyen birinden yardım istedim. Birlikte hastaneye gittik ve tedavi oldum. Hastaneden çıktıktan sonra Gamze ile bir süre dolaştık. Gamze yürümekten yorulduğunu söyledi ve evime gitmeyi teklif etti. Gamze kendi rızasıyla evime geldi. Bir süre sohbet ettikten sonra konu cinselliğe geldi ve ilişkiye girdik. İlişkinin ardından evden çıkıp gitti. Ben daha sonra kimliğimin olmadığını fark ettim ve evden çıkarak, önce Gamze’nin evine gittim. Orda olmadığını öğrenince de hastaneye gittim.  Zorla hiçbir şey yapmadım. Kimseyi tehdit etmedim. Olaydan sonra Gamze’ye maksadının ne olduğunu öğrenmek için mesaj attım. Yuvam yıkılmasın istedim. Suçlamaları kabul etmiyorum.'

Sosyal medyadan yoğun tepki

Olayın ardından zor günler geçiren Gamze A., sesini duyurmak için yaşadıklarını bir sosyal medya hesabına yazdı. Sosyal medya hesabının Gamze A.’nın yazdıklarını paylaşmasının ardından birçok kişiden Yunus Emre Ç.’ye tepki yağdı. Gamze A., kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Yunus Emre Ç.'nin tutuklanmasını istedi.

Öte yandan bir polis memurunun Gamze A.'ya "Bu saatte dışarıda ne işin var?" dediği iddia edildi

Popüler İçerikler

Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
Açıklama Geldi! Hz. Meryem Olduğunu İddia Eden Kadının Görüntüleri Gündem Oldu!
Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
YORUMLAR
29.07.2020

Tecavüze uğradağına dair tek delil madurun beyanı. Herkesi sosyal medyada yargılıyor linç ediyorsunuz. bir insanın suçluluğunu veya suçsuzluğunu anlamak bu kadar basit değil sayın halkım. Birlikte olduğunuz bir kız menfaatleriniz çatıştığında aynı iftirayı atabilir.

29.07.2020

kadın elinde darp olduğunu ve meni bulunduğunun tespit edildiğini söylüyor. Olaydan sonra hemen gidip şikayetçi de olmuş. Tecavüz için nasıl bir kanıt bekliyorsunuz acaba.

29.07.2020

Yunus Emre Ç. değil YUNUS EMRE ÇAKIR!

29.07.2020

Bir düzen her geçen gün nasıl daha da kötüye gidebilir? Hayat ne kadar daha yaşanmaz hale getirilebilir? İnsanoğlu sayesinde detaylı şekilde öğreniyoruz.

TÜM YORUMLARI OKU (52)