TDK'ya Göre 'Vazalak' Kelimesinin Karşılığı: 'Aptal', 'Serseri' ve 'Alevi'!

Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünde 'vazalak' kelimesinin anlamının 'aptal', 'serseri' ve 'Alevi' olarak gösterildiği ortaya çıktı. TDK'daki bu skandala sosyal medyadan tepki yağıyor.

Türk Dil Kurumu (TDK) Büyük Sözlüğü’nde “vazalak” kelimesi için iki ayrı tanımlama yer alıyor.

İlk tanımlamada “geveze, sözünü bilmez, aptal, serseri” anlamları sıralanıyor. “Vazalak” için yapılan ikinci tanımlamada ise 'Alevi, Müslüman olmayıp öyle görünen ve oruç yiyen” tanımlamaları yapılıyor.

TDK'nın sayfası 👇

Sosyal medyadan tepkiler dile getirilirken "TDK özür dilesin" çağrıları yapılıyor...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
YORUMLAR
20.01.2018

Neyse bu Alevilerden alıp veremediğiniz... Tırnağı olamazsınız lan Alevilerin, bakın lan mahallerine ilçelerine yoğun olarak yaşadıkları yerlere, bir tane yobazlık, hak yeme ile karşılaşamazsınız. Tanıdığım en dürüst insanlardır. Yeter artık şerefsizler, kimse sizin inandığınız gibi, yaptığınız ibadetin aynısını yapmakla mükellef değildir. Yapmıyor diye sürekli aşağılamakta ne kadar Hoşgörülü! olduğunuzun kanıtı zaten.. Bi bitin de Alevilerle kimsenin hakkının yenmediği, ırzına geçilmediği bir dünya da yaşayalım ulannn!!!

Alevilik İslam dininin bir parçasıdır. Aleviliği böyle bir kelimenin anlamına yazarak Müslümanlık olmaz. Müslümanlık bütün bir dindir. Kendi içinde kısımları vardır.

20.01.2018

islam dininin parcası alevilik ? torbacın kim yönlendir lütfen

19.01.2018

bazı arkadaşlara şaşırrıyorum neden yaygara kopartıyosunuz demiş hıyarın biri. bak arkadaş ben hiç korkmadan söylüyırum aleviyim ve gurur duyuyorum alevilik bir meshep deyil yaşam biçimidir. ve biz allaha kulluk peygamberimize ve hz. ali efendimize ithaat eder başka şarşatanların yobaz hocaların 8 haşındaki kızla evlenilir sözüne itimat etmeyiz son bir şey bizde bacı dediğimiz bacıdır abi dediğimiz abidir anlatabildim mi

19.01.2018

bende sunniyim ama alevilerin HZ. ALİ yi sevdiği kadar yürekten severim onu. çünkü ALİ HZ.MUHAMMED demektir. hendek, hayber demektir.

TÜM YORUMLARI OKU (38)