Taha Çakmak Kimdir, Görevi Ne? Taha Çakmak Kaç Yaşındadır, Eğitimi Nedir?

Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında yapılan görüşmeden sonra yayınlanan kararname ile Merkez Bankası’nda üst düzey atamalar yapıldı. İki başkan yardımcısı ve bir PPK üyesi görevden alınırken, Taha Çakmak Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak atandı. Bu atama sonrası ‘Taha Çakmak kimdir?’ sorusu sosyal medyada gündeme yerleşti. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Taha Çakmak kimdir, kaç yaşındadır? Taha Çakmak eğitimi nedir? İşte internetin gündeminde Taha Çakmak ile ilgili tüm bilgiler…

Dün akşam yayınlanan ve Resmi Gazete yer alan kararlara göre, Taha Çakmak Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak atandı. Yapılan bu değişiklikler doların birden yükselmesi ve rekor kırmasına sebep oldu. Vatandaşlar, Taha Çakmak’ın kim olduğunu öğrenmek istiyor.

TAHA ÇAKMAK KİMDİR?

Taha Çakmak’ın biyografisi ise şöyle: 1981’de Elazığ’da doğan Çakmak, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümünü bitirdi.

Çakmak, 2004 yılında Deloitte Touche & Tohmatsu’da Denetçi, 2005 yılında Sosyal Sigortalar Kurumunda Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptı.

2005-2019 yıllarında Ziraat Bankası AŞ’de Teftiş Kurulu Müfettişi, Operasyon Merkezi Bölüm Başkanlığı İş Tasarımı Yöneticisi, Ankara Perakende Şube Yöneticisi, İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı ve Ankara Kamu Kurumsal Şube Yöneticisi olarak görev alan Çakmak, 2019-2021 yıllarında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK) Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Taha Çakmak, 14 Ekim 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Merkez Bankası Başkan Yardımcısı oldu.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası'nın İki Başkan Yardımcısı Görevden Alındı
Merkez Bankası'nın İki Başkan Yardımcısı Görevden Alındı

Popüler İçerikler

50 Yılda İlk Kez Görüntülendi! ÖSYM'nin Çöp Bile Çıkmayan Dünyadan İzole Sınav Merkezi'nde Neler Oluyor?
Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'
Mustafa Keser Genç Şarkıcılara Öfke Kusup "Benden Çok Kazanıyorlar" Diye İsyan Etti