Eski CHP Milletvekili Ali Şeker Kimdir, Kaç Yaşında? Ali Şeker'in Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Eski CHP Milletvekili Ali Şeker, son günlerde gündemden düşmeyen isimlerden biri. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Şanlıurfa'da bulunan Ali Şeker, bir grup tarafından darp edildi. Bu haberlerin ardından açıklama yapan Ali Şeker'in hayatı merak ediliyor. Aynı zamanda doktor olan ve bir dönem İstanbul Tabip Odası'nda görev alan Şekerci'nin kariyeri araştırılmaya başlandı. Peki Ali Şeker kimdir, kaç yaşında? İşte Ali Şeker'in hayatı ve siyasi kariyeriyle ilgili merak edilenler.

Ali Şeker Kimdir?

Milletvekili Ali Şeker, 8 Nisan 1968 yılında Sivas’ta dünyaya gelmiştir. Babasının adı Gözel annesinin adı Sultan olan Ali Şeker, 1973 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da aldı. uzmanlığıdır.

Ali Şeker'in Eğitimi Ne?

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazandı. Ardından İşletme İktisadı Enstitüsü’nde Hastane İşletmeciliğini bitirdi. Meslek hayatında sırasıyla Ağrı Doğubayazıt, Bakırköy ve Büyükçekmece Devlet Hastaneleri ve Bağcılar, Bahçelievler ve Esenyurt Semt Polikliniklerinde genel cerrahi uzmanı olarak çalıştı.

Ali Şeker'in Kariyeri

İstanbul Tabip Odası'nda çeşitli görevlerde bulundu. Ağrı Doğubeyazıt, Bakırköy, Büyükçekmece devlet hastanelerinde; Bağcılar, Bahçelievler ve Esenyurt semt polikliniklerinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı.

İstanbul Tabip Odası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Cerrahi Derneği, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği üyesidir. 2004 yılında CHP İstanbul İl Genel Meclisi üyeliği, 2005 yılında CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı görevlerine seçildi. 20l5'de İstanbul 3. Bölge'den önseçimle milletvekili adayı oldu.

2004 yılında CHP İstanbul İl Genel Meclisi üyeliği, 2005 yılında CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı görevlerine seçildi. 2015'de İstanbul 3. Bölge'den önseçimle milletvekili adayı oldu.

26. Dönemde Çevre Komisyonu ve AB Uyum Komisyonlarında görev aldı. 26. ve 27.dönemde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak mecliste bulundu.

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış