TBMM'den Teröre Karşı Ortak Bildiri: CHP ve DEM Parti İmzalamadı

TBMM’de terörle ilgili görüşülen bildiriye AK Parti, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisi imza verdi.

İmzalanan o bildiri…

Bildiriye CHP ve DEM Parti imza atmadı.

Bildirinin neden imzalanmadığı ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den bir açıklama geldi.

O açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Hükümet Milli Savunma Bakanı aracılığıyla derhal siyasi parti gruplarını ve Meclis'i bilgilendirmelidir. 

Yaşanan terör saldırısı ile ilgili başta şehit sayısı olmak üzere dolaşan endişe verici bilgiler hakkında derhal bu bilgilendirmeyi talep ediyoruz.

Mehmetçiğin can güvenliği, yaralılarımızın durumu baş kaygımızdır. Bu hususta sorumlulara görevlerini önemle ve aciliyetle hatırlatıyoruz

Buradan ilan ediyorum ki; bu bilgilendirme yapılmadan, sorularımıza yanıt almadan ve ikna olmadan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin altında imzası olan hiçbir bildiriye imza atmayacağız.

Milli yası, Suudi Arabistan Kralı'nın ölümünde ilan edenlerin aklına bugün milli yas ilan etmek gelmemektedir.

Milli yas ilan ederler mi bilmiyorum ama milletimiz kendi yasını ilan etmiştir.

Hepimizin Başı Sağolsun!'

twitter.com

Cumhuriyet Halk Partisi'nden "Şehitlerimizin yasını tutuyor, terörü lanetliyoruz" başlıklı bir bildiri geldi.

twitter.com

Popüler İçerikler

Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
YORUMLAR
23.12.2023

Beraber yürüdüklerinize bakınca açıklamanızda samimiyet görmüyorum...

24.12.2023

99-04 arası şehit vermedik örgüt diye bir şey kalmamıştı, sonra ne oldu dersin akp terörün iç siyaseti yönlendirmek için önemli olduğunu fark etti. Sonrasında tekrar pkk palazlandı ve açılım süreci geldi sonra ne oldu dersin o sınırdan bizzat teröristleri geçiren partiye yine destek verdiniz. O ikinci kez palazlandıkları dönem Mehmet Ağar ne dedi dağda değil ovada siyaset yapsınlar dedi. Pkk ve pkk sempatizanı şerefsizler akp'nin eserleridir. Şimdi kürtleri temsil eden bir parti var ve %51 olmasa ve mhp ile iş tutmak zorunda olmasa şuan akp hepsini yalıyordu. %51 kuralını getirerek mecbur muhalefeti bu partiler ile ortak çizgiye itende bu kural oldu ya bu 51 kuralını kaldıracaksın ya da kürt partilerini kapatacaksın akpnin hiç birine götü yemediği için asıl eleştirmen gerekeni eleştir.

23.12.2023

CHP, nihayet AKP'yi ayakta tutan temel dinamiklerin farkına varıyor ve buna tavır alıyor. Sinir otesi operasyonlar, içeride 'teror operasyonları' adı altında yapılan operasyonlar, kendi yarattığı cehennemin bir sonucu olarak karşımıza çıkan trajedilere karşı mücadele havası vermesi(15 Temmuz sonrası cemaate yapılan operasyonlar gibi) vs. Bunlar AKP'nin gerçek oy potansiyelini oluşturan etkenlerdi. Tüm bunlara destek verip ardından herhangi bir eleştiride bulunduğunda asla ciddiye alınamaz, aksine daha önce yanında olup şimdi olmadigin için hain ilan edilirsin. CHP' nin halk tarafindan ciddiye alinmama sebebi buydu

Ee imzalamayınca bir şey değişmeyecek. Cehape pkk ile imzalamadı diye yansır

23.12.2023

evet bile bile imzalamadılar çünkü "pkk" ismi geçiyordu. kendi açıklamalarında pkk yok. ortaklığa halel gelmesin. 2 belediye uğruna %3-5 oy uğruna... seçildiği günden beri Atatürk düşmanlarını güzelliyor beyefendi.

TÜM YORUMLARI OKU (22)