TBMM'de Kadın Milletvekillerinden #LasTesis Protestosu

Şili'deki kadınlar tarafından gerçekleştirilen Las Tesis danslı protestosu Meclis'e taşındı. CHP'li kadın milletvekilleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Las Tesis ile protesto etti.

Kadınların engellenen Las Tesis dans protestosu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya karşı Meclis’te gerçekleştirildi.

Oturum esnasında CHP Milletvekili Sera Kadıgil’in eylemi başlattığı anlarda TBMM TV canlı yayındaydı.

Meclis'te CHP sıralarında oturan kadın milletvekilleri polis müdahalesini protesto etmek için kadınların gözaltına alınmasına neden olan sözleri tekrarlayarak sıralara vurdu.

Kadın vekiller mor fular takarken arka sıralarda oturan CHP'li vekillerin ellerinde cinayete kurban giden kadınların resimlerinin olduğu da görüldü.

İstanbul'daki protesto sonrası 7 kadın gözaltınla alınmıştı

İstanbul Kadıköy’de kadınlar, Şili'den tüm dünyaya yayılan dans protestosu 'Las Tesis'in benzerini gerçekleştirmek için toplanmış, polisin müdahalesi sonucu 7 kadın gözaltına alınmıştı.

#LAsTesis Hareketi Türkiye'de: Kadıköy'de Kadınlar Şiddete Karşı Dans Etti!

Şili'de başlayan protesto dalga dalga yayıldı

Şili’deki feminist kolektif Las Tesis, 25 Kasım’da Şili Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı önünde kadın cinayetleri, cinsel saldırı ve istismar olaylarını protesto edip dans gösterisi sergilemişti.

Dünyada ses getiren performansın benzeri, Fransa ve İspanya gibi ülkelerde gerçekleştirilmişti.

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
14.12.2019

las tesis de meclis! bravo kadın vekiller!!

14.12.2019

pişmiş kelle sırıtıyor çobanın köpeği

15.12.2019

Ben sadece bu olay genelinde degil ama protesto kültürünün var olmasını seviyorum .Dusunceme Gore protesto nun ayrıca bir hak oldugunu savunuyorum.Protesto kulturu sonucu değişik fikirler orataya cikabiliyor .Cunku bu dünyada herkes ayni fikirde olması imkansız.

15.12.2019

Protesto etmek zaten bir hak, yasalarımızda protesto hakkı güvence altına alınmıştır. Ama uygulama bakımından ne halde olduğunu görüyorsun :dd ---- Madde 34. - herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir. Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir.

TÜM YORUMLARI OKU (15)