Onedio Logo

Tayvan'da 7.4 Büyüklüğünde Deprem: Japonya'da Tsunami Uyarısı Yapıldı

Kapak Görseli

Tayvan açıklarında, Tayvan Meteoroloji Dairesi verilerine göre 7,2 , ABD Jeolojik Araştırma Merkezi verilerine göre ise 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Japonya'da da hissedilen depremin ardından tsunami alarmı verildi. Hükümet ilk belirlemelere göre çok sayıda binanın yıkıldığını ve en az 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Görseli

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 7,4 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinin 18 kilometre güneyi olduğunu duyurdu. 34,8 kilometre derinlikte meydana gelen sarsıntı nedeniyle bölgedeki bazı binaların yıkıldığı bildirildi. USGS, ilk depremden sonraki 20 dakika içinde Hualien kentinin 11 kilometre kuzeydoğusunda 12,6 kilometre derinlikte 6,4 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntının daha kaydedildiğini duyurdu.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 7,4 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinin 18 kilometre güneyi olduğunu duyurdu. 34,8 kilometre derinlikte meydana gelen sarsıntı nedeniyle bölgedeki bazı binaların yıkıldığı bildirildi. USGS, ilk depremden sonraki 20 dakika içinde Hualien kentinin 11 kilometre kuzeydoğusunda 12,6 kilometre derinlikte 6,4 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntının daha kaydedildiğini duyurdu. Görseli

Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA), Ada'nın kuzey bölgeleri için tsunami uyarısı yaptı. CWA, bunun son 25 yılda Tayvan'ı vuran en güçlü deprem olduğunu bildirdi. USGS, Tayvan ve Çin kıyılarına 1 ila 3 metre yüksekliğindeki dalgaların ulaşabileceği uyarısında bulundu.Siber güvenlik ve internet gözlemcisi "NetBlocks"a göre, depremden sonra Tayvan'ın bazı bölgelerinde elektrik ve internet kesintileri yaşandı.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), ülkenin güneybatısındaki Okinawa ve Miyakojima adaları için 3 metre yüksekliğe erişebilecek tsunami uyarısında bulundu. Resmi Kyodo Ajansı, deprem sonrası tsunami dalgalarının Okinawa yakınlarındaki Yonaguni ile İşigaki adalarının kıyılarına ulaştığını duyurdu. Seferlerin iptal edildiği Okinawa'daki Naha Havalimanı'nın boşaltıldığı bildirildi.

Japonya Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, deprem sonrası Okinawa bölgesinde hasar tespit faaliyetinin sürdüğünü açıkladı. Filipinler Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs), tsunami tehlikesi nedeniyle kıyı bölgelerinin boşaltılması uyarısında bulundu.

İkinci bir deprem oldu

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
Çankaya'da Seçimi Kaybeden İrfan Değirmenci'den Halk TV'ye Tepki: 'Elbette Dönmeyeceğim'
Seçim Sonrası Çok Konuşulacak İddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Bakan'ın İstifasını İsteyeceği İddia Edildi
Türkiye'nin En Genç Belediye Başkanları Belli Oldu: 22 Yaşında Bağımsız Aday Olarak Girdiği Seçimi Kazandı

Popüler İçerikler

Türkiye’de Kritik Gün! Abdullah Öcalan’ın ‘Silah Bırakma’ Çağrısı Saat 17:00’de Okunacak
Türkiye’de Kritik Gün! Abdullah Öcalan’ın ‘Silah Bırakma’ Çağrısı Saat 17:00’de Okunacak
Futbolda Yaşanmasını İstemediğimiz Olaylar: Tarihe Geçen Irkçılık Skandalları
Futbolda Yaşanmasını İstemediğimiz Olaylar: Tarihe Geçen Irkçılık Skandalları
Katarsis'e Katılan Gülçin Ergül Hepsi Grubuyla Ayrılık Döneminde Yaşadıklarını Gözyaşları İçinde Anlattı!
Katarsis'e Katılan Gülçin Ergül Hepsi Grubuyla Ayrılık Döneminde Yaşadıklarını Gözyaşları İçinde Anlattı!
YORUMLAR
03.04.2024

7.4 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar 4 kişi ölmüş, umarım ölü sayısı artmaz. Allah korusun bu depremin İstanbul’da olduğunu düşünmek dahi istemiyorum. 🤦🏻‍♀️

03.04.2024

en az 4 kişi ölmüş, ölü sayısının 5 e hatta 6 ya çıkabileceğinden endişe ediliyormuş.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ