Tayland'da Kovid-19 Kısıtlamalarını İhlal Eden 89 Yabancı Gözaltına Alındı

BANGKOK (AA) - Tayland'ın güneyinde bir bara düzenlenen baskında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarını ihlal eden 89 yabancı uyruklu gözaltına alındı.

Yetkililer polisin, dün gece, Kovid-19'la mücadele tedbirlerin ihlal ettiği gerekçesiyle Surat Thani kentindeki bir bara baskın yaptığını duyurdu.

Baskında, 89 yabancının yanı sıra Kovid-19 kısıtlamalarına uymayan 22 Taylandlı da gözaltına alındı.

Tayland'da, Mart 2019'da Kovid-19 ile mücadele amacıyla ilan edilen olağanüstü hal kapsamında 5'ten fazla kişinin toplanması yasaklanmıştı.

Ülkede olağanüstü hal kararlarını ihlal edenler, 2 yıla varan hapis cezası ve bin 330 dolara kadar para cezasına çarptırılıyor.

Tayland'da 15 bin 465 vakaya rastlanırken salgın nedeniyle 76 kişi hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Hem Devlet Hem de Özel Okullarda Uygulanacak: 14 Yaşından Küçük Öğrencilerin Başörtüsü Takması Yasaklandı
"Suçlamaları Kabul Etmiyorum": Uyuşturucu Operasyonu Kapsamında Tutuklanan Mehmet Akif Ersoy'dan İlk Açıklama
Bir Kadının 60 Yaşındaki İş Arkadaşından Aldığı Mektup Sosyal Medyada Gündem Oldu