Tayfun Korkut Kimdir? Tayfun Korkut Kaç Yaşında? Göztepe'nin Yeni Teknik Direktörü Tayfun Korkut'un Hayatı...

Tayfun Korkut, Süper Lig ekiplerinden Göztepe yeni teknik direktörü oldu. Tayfun Korkut, teknik direktörlük kariyerinde Bundesliga’da Hannover 96, Kaiserslautern, Bayer Leverkusen ve VfB Stuttgart’ı çalıştırdı. Tayfun Korkut, Başkan Mehmet Sepil döneminin 12’nci teknik adamı oldu. Peki, Tayfun Korkut kimdir, kaç yaşında? Göztepe'nin yeni teknik direktörü Tayfun Korkut'un biyografisi...

Tayfun Korkut kimdir? Süper Lig ekiplerinden Göztepe, Ünal Karaman'dan sonra kimin teknik direktörü olacağı merak ediliyordu. Gelen son dakika haberine göre, Göztepe teknik direktörlük görevi için Tayfun Korkut'la anlaşmaya vardı. Peki Tayfun Korkut kimdir? Tayfun Korkut nereli? Tayfun Korkut kaç yaşında?

TAYFUN KORKUT KİMDİR?

Tayfun Korkut, 2 Nisan 1974 tarihinde Almanya'nın Stuttgart şehrinde dünyaya geldi. Çocukluğundan veri futbola ilgili olan Tayfun Korkut, Stuttgart yakınlarındaki Ostfildern şehrinde büyüdü ve futbola 6 yaşında yerel bir takım olan TB Ruit'te başladı. 12 yaşında da alt lig takımlarından Stuttgarter Kickers'ın altyapısına seçildi. Bu kulüpte tüm altyapı takımlarında oynadı ve başarılı olarak A takım'a kadar yükseldi. 13 Ağustos 1994'te Almanya Kupası karşılaşmasında SC Freiburg karşısında son 15 dakika oyuna girerek ilk resmî maçına çıktı. Dönemin üçüncü ligi olan Regionalliga'da mücadele eden takım ile ilk lig maçına ise 25 Eylül 1994'te SSV Ulm 1846'e karşı çıktı. Sezon sonunda birinci olan SpVgg Unterhaching'in üç puan ardında kalarak ikinci olup, 2. Bundesliga'ya çıkamadılar.

21 yaşında Fenerbahçe'ye transfer olarak Türkiye'ye geldi. Daha ilk sezonunda takımın önemli isimlerinden biri haline geldi. Sezon öncesi resmi olmayan TSYD Kupası'nda Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı 90 dakika sahada kalıp, iki maçta da galibiyet gördü. Fenerbahçe ile ilk maçı, 8 Ağustos 1995'te Partizan Tirana ile oynanan UEFA Kupası ön eleme maçı oldu. İlk golünü 9 Eylül 1995'te Gaziantepspor'a attı. İlk sezonunda 30 maça çıkıp 5 gol kaydetti. Sezon sonunda Türkiye ligi şampiyonu oldular.

TAYFUN KORKUT MİLLİ TAKIM KARİYERİ

94 kez millî takımlara çağrılan Tayfun Korkut, 3 kez Türkiye U-21 ve 42 kez de Türkiye forması olmak üzere toplam 45 kez millî formayı giymiştir ve bu karşılaşmalarda bir gol atmıştır.

Tayfun Korkut, futbolculuk kariyerini noktalandıktan sonra, antrenörlük yapmaya başladı. İlk deneyimini Real Sociedad altyapısında görev alarak edindi. 2009 yılında Bundesliga ekiplerinden 1899 Hoffenheim'ın 17 yaş altı takımını çalıştırdı. Daha sonra Almanya'nın Köln kentindeki Hennes Weisweiler Akademisi'nde 57. UEFA Pro Lisans Kursu'na katıldı ve teknik direktörlük diplomasını almaya hak kazandı. 2011/12 mevsiminde VfB Stuttgart'ın 19 yaş altı takımını çalıştırdı. 2012/13 mevsiminde Türkiye A karmasında yardımcı teknik yönetici olarak da görev yaptı.

Popüler İçerikler

Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!