‘Tavuk Olmaz mı?’ Diye Soruyorlarmış! Doğu’da Vejetaryen Beslenmenin Zorluklarını Anlatan Kadın

DW Türkçe'nin '“Et yerine tavuk verebilirim abla!” | Doğuda et yemek ya da yememek' adlı videosu YouTube'da yayınladı. İzliyoruz...👇

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
18.09.2021

Videoyu izleyemeyeceğim ama yazıdan yorum yaparsam öyle demeleri normal. Günlük kullanımda et kelimesi kırmızı etle özdeşlemiş. Diğer et türleri için tavuk eti, balık eti diyoruz ama kırmızı et için direkt et diyoruz. Etsiz deyince kırmızı etsiz diye anlaşılır.

17.09.2021

Doguda sadece vegan degil , mide hassasiyeti olanlari da çok sevmiyorlar. zorla götürüldügüm lokantalarda bir adet lahmacun yiyebilirim diyorum adam diyor ki bir tane yiyeceksin bizden olsun o zaman diyor küçümseyerek.Güneydogu tarafi için bir şey diyemiyorum ama dogu anadolu(bitlis van siirt ) kisminda çok lezzetli bir yemek yedigimi de hatirlamiyorum.

17.09.2021

Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır yemeklerini tavsiye ederim sana

18.09.2021

Doğu daki insanları anlamak lazım. İzmir den gittim bir doğu iline 10 yıla yakın kaldım. Başlarda zor geldi tabi sert kuş, et yemekleri falan, sonra orda binlerce yıldır bu insanlar burada yaşıyor ve bu coğrafya da nasıl yaşanacağını en iyi onlar bilir dedim ve izmirli olmamı, eski alışkanlıklarımı unutmaya karar verdim ve akışına bıraktım. Binlerce yıldır insanlar orada kırmızı et yiyor, coğrafyanın getirisi, tavuk o soğukta yaşamaz, balık tutmak zor nehirde, özellikle kışın, orada binlerce yıldır et olarak kırmızı et biliniyor, son yıllarda popüler kültürle tavuk gelmiş, ona da et demesini bekliyoruz, hayır demezler. Doğunun soğuğunu, sebze ya da tavuk etiyle kaldıramazmış insan, yaşadıkça anladım. Şimdi bir doğuludan daha doğumluyum. Bana soruyorlar orda nasıl yaşıyorsun diye, ben de onlara soruyorum asıl siz orda nasıl yaşıyorsunuz diye. Velhasıl en neticesinde, 10 yıl sonra, türkiyenin en nezih şehirlerinden diye gösterilen bir şehre taşındım, lahmacun sipariş ettim, o zamanın fiyatıyla 7 lira dedi, adamın üstüne atlayacaktım, ulan ben 3 liraya adamı gut hastası yapmaya yetecek kadar et bulunduran lahmacunu orda bırakalı 1 hafta oldu daha, sen 7 liraya salçalı yağlı lahmacunu veriyorsun dedim tepki olarak. 7 liraya orda döner yiyorduk o zaman. Neyse, kimse orda yaşamadan ya da oraların kanına karışmadan, anlamadan bir yorum yapmamalı. Gittim 2 gün gördüm beğenmedim dememeli kimse. Uğur yücelin de dediği gibi eti doğuda yiyeceksin.

TÜM YORUMLARI OKU (10)