Tatlısını O Kadar Sevip de Şehrini Görmemek Olmaz: Hatay'da Gezilecek Yerler

Hatay deniz kıyısında olması ve farklı kültürler içermesi sebebi ile ticareti oldukça gelişmiş durumda. Birden fazla din ve medeniyete kapılarını açmış olan Hatay'da çok farklı kültürlere ait eserler bulabilirsiniz. Kaleler, türbeler, camiler, hamamlar ve diğer dini yapıların yanında doğal güzellikleri ile mutlaka gidilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Tabii, şehre gelmişken tadına bayıldığımız meşhur künefe tatlısını da yerinde bir kez yemeniz gerekir.

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
YORUMLAR
15.03.2017

Hemşeriler like ! :D Mutfak kültürü yaşamak için yiyenlerin değil, yemek için yaşayanların oluşturduğu dünyanın en güzel yemeklerine sahip mutfağımızı neden yazmadınız yeaa? :D Tek tek herhangi bir mezesini, sıcağını, tatlısını, hamur işini, aperitifini sayamayacağım arkideşler kusura bakmayın amma; başka yerde yemekle de olmuyor, gelin yerinde yaşayın görün. Bu arada mutfağın en has noktası için; gelirseniz Harbiye’yi ziyaret etmeden dönmeyin pls. :)

15.03.2017

şokselmiş gesdirsene bisi :)))

04.06.2017

Ek olarak da: Tarihi Antakya sokaklarında, Asi Nehrinin kenarında yürünmelidir. St. Pierre Klisesinin üst kısmında kayalara Meryem Ana heykeli oyulmuş, gitmişken o da görülebilir. Hataya gittiğinizde İskenderunda çok fazla vakit kaybetmeyin asıl güzellik Antakyada. Musa Ağacı için gidilecek yola değmiyor denemeyin.

16.03.2017

- Hataylı Değilim - Ama olmak isterdim - Uzun çarşı içinde Vedat Milor tarafından bile önerilen Pöç Kebapta kebap lezzeti efsanedir. Gazete serili masalarda , çatal bıçak yoktur yemek yerken ama lezzetten özünüze dönersiniz ben en son parmaklarımı şap şap yalıyordum. -Hiç sıkılmayacağınız bir Arkeoloji Müzesi muhteşem ve kocaman mutlaka gidin. -Samandağ plajı dünyanın en uzun 2. plajıdır. -Haytalı diye bir tatlı vardır dondurma - muhallebi - gülsuyu karışımı bir tatlı fosforlu pembe rengi çok çekici ama gül suyu tadı tuhaf gelsede serinletici etkisi var. Affan Kahvesinde yapılır efsanedir. Ve orada duvarda da yazar bir Haytalı asla Bici Bici değildir :) -Künefe her yerde ama biz İstanbul'da dondurulmuş veya beklemiş Künefe ye alıştığımız için bana ağır gelmişti. Ama içindeki peynir 3 katı fazla . - Ayrıca Harbiye de kireçte kabak tatlısı yenilmelidir.. -Muhteşemdir yaşamadan geçip gitmemeli

TÜM YORUMLARI OKU (27)