Tatile Çıkanların Dinlenme Tesislerinde Yaşadığı 10 Sorun

Dinlenme tesisleri, hayatlarımızda en az bir kez uğramış olduğumuz yolgeçen hanları... Aynı ya da kesişen yolların yolcusu olduğunuz yığınla insanla harman olduğumuz sosyal alanlardır aslında dinlenme tesisleri. Ve bir çoğumuz aynı sorunlarla tebelleş olurlar, çay ve ihtiyaç molası verdiğimiz bu mekanlarda. Bakın bakalım bunlardan herhangi birini yaşadınız mı dinlenme tesislerinde;

1. Su içip içmeme kararsızlığı

Bir çoğumuz 'Ulan otobüste bedava, şimdi suya para mı verecez' diyerek yarım saatlik molada susuzluktan ölme tehlikesi atlatmış, su alıp almama konusunda gidip gidip gelmişizdir herhalde...

2. Masaj koltuğunun dayanılmaz hafifliği

Bazılarımız da dinlenme tesislerinde uzun sürecek yolculukların yorucu etkilerinden sıyrılmak için masaj koltuklarını tercih ederler. Bozuk paraların havada uçuştuğu seanslar sonunda artık bir masaj bağımlısı olan bir çok yolcu koltuklardan jiletle kazınarak otobüslerine yetiştirilmektedir.

3. Ayran etkisi

Milli içeceğimiz ayran mıdır bilinmez ama dinlenme tesislerinin resmi içeceği kesinlikle köpüklü ayrandır. Bu ayrandan içip bayıltıcı etkisini yaşayan herkesin en büyük korkusu kaptanın da ayran içmiş olma ihtimalidir.

4. Kaptanın masası

Kaptanın ayran içmesinden daha kötü bir şey varsa da kaptanın 'içmesidir' görülmüşlüğü vardır, görüldükten sonra varış noktasına kadar dualar eşliğinde gidilmişliği vardır.

5. Hayalkırıklığının tesisi

Bekleme istasyonunda kesişip otobüste tavladığınız dünya güzeli hatunun dinlenme tesisinde henüz keşfedilmemiş bir tür hayvan olduğunun farkına varmak da ayrı bir acı tecrübedir. Yemek yiyene kadar kimseye gönlünüzü kaptırmayın dostlar.

6. Uyku...bütün istediğim buydu

Kimimiz de ihtiyaçlarımız olduğu halde tesise varıldığında bir türlü uyanamayız, bütün yolculuğu transit bir ışınlanmayla geçiririz haliyle de helak oluruz.

7. Cırcır

Dinlenme tesislerindeki insanların %50'sinin midesini ya da bağırsaklarını bozuyor oluşu bir tesadüf değildir. Yağlı yemekler, dinlenme tesislerinin genelde esintili yerler olması, hava değişiminin getirdiği etkiler iyi giden bir yolculuğu dinlenme tesisinde cehenneme çevirebilir.

8. Otobüsü kaçırma korkusu

Bir çoğumuz da otobüsü kaçırma korkusyla kaygı içinde geçirir dinleme molasını ve hatta kaçırdığı otobüsün peşinden yola koyulanlar da yok değildir.

9. Cins yemeklerle imtihan

Dinlenme tesislerinde kimi zaman daha önce yemediğimiz garip yiyecekler yiyip bütün metabolizmamızın içine ettiğimiz de görülmemiş şeyler değildir.

10. Hela mı bela mı

Bir dinlenme tesisinin en rizikolu noktasıdır tuvaletler. Ya bal dök yala tadında tertemiz olurlar, ya da ömür boyu sizi hacet gidermeye tövbe ettirecek kıvamda rezil olurlar. Şansınıza kalmış bir durumdur.

11. Bonus: Anons!

Dinlenme tesislerinin en zorlayıcı özelliklerinden biridir anonslar sürekli takip etmek durumundasınızdır çünkü. Ancak takip etmenin yanında çok da iyi bir şifre çözücü olmanız gerekir ki anonslar genelde Türkçe olmayan garip bir dilde yapılmaktadır. Misal: 'pfüüü pfüüü se a! issssanbuldağngelipbodrumagitmektoooğlanossdörtkekebeşyüzelibeşplakalı zartzurtturizminyolcularııııııı hakaretsaatinizgelmiştirottobüsteküyerlerünüzüalmanızrecolunurrr!'

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!