Tatildeyken Çalışmak Durumunda Olanlar İçin Tatil Keyfini Maksimumda Tutacak 8 Tavsiye

Çalışırken tatil keyfinizi kat be kat arttıracak önerileri derledik! Bu yöntemler tatilini işiyle birlikte yürütmek durumunda kalanları çok rahatlatacak! 👇

1. Bir yapılacaklar listesi oluşturun!

Tatil sırasında çalışmanız gerektiği bir durumla karşılaşacaksanız devreye hemen bir yapılacaklar listesi oluşturmakla başlamalısınız. Bu liste tatiliniz sırasında ne yapmak, nereyi gezmek, hangi tatları denemek istediğiniz hakkında olabilir. Tamamen size özel olan bu listede biraz daha programlı hale getirdiğiniz tatilinizi hem dolu dolu hem de zevkli bir şekilde geçirme fırsatı yakalayabilirsiniz.

2. Zihninizi ve bedeninizi çalıştırırken rahatlatın.

Hem tatil yapıp hem çalışmak insanı zihnen ve bedenen yoran eylemlerdir. Bu nedenle bu iki durumu beraber götürmeye çalışırken kendinizi rahatlatmaya özen gösterin. Meditasyon, esneme, yoga gibi egzersizler yaparak zihninizi ve bedeninizi rahatlatmaya çalışmak tatilinizin keyfine keyif katacaktır.

3. Bahane üretmekten kaçının.

Herkes için tatil sırasında işle uğraşmak pek hoş karşılanmasa da içinde olduğunuz durumu tatilinizi olumsuz etkileyecek bir olay olduğuna dair bahaneler üretmek için kullanmaktan kaçınmalısınız. Daha pozitif düşüncelere yer vererek tatilinizi verimli geçirmek için kendinizi motive edin ve tatilinizi doyasıya yaşamaya bakın!

4. Tatil ruhunuzu canlı tutun!

Çalışıyoruz diye tatilimiz bitti değil ya! Daha nerelere gidip, hangi yemekleri, içecekleri deneyecek, ne fotoğraflar çekileceğiz ve yaşadıklarımızı ölümsüzleştireceğiz. Ne için ve neden tatil yaptığınızı aklınıza getirerek işinizi bu motivasyonla tamamlayarak tatilinizi dilediğiniz şekilde geçirebilirsiniz. Tatil ruhu dediğin budur!

5. İşinizi ve özel yaşamınızı birbirinden ayırın.

İşi eve, evi işe getirmek diye bir söz vardır. Bizim bahsettiğimiz de aslında tam olarak bu! İşi işte evi de evde bırakırsak -buradaki deyimiyle tatili- her iki alanda da vaktimizi ve enerjimizi çok daha iyi bir şekilde yönlendirebilir ve yönetebiliriz. Bu şekilde işteki ve özel yaşamınızda kullandığınız araçlarınızı ayırırsanız yaşadığınız tatili daha da içselleştirerek geçirdiğiniz zamanın keyfini katlayabilirsiniz!

6. Şenlenin!

Belki de yıl boyunca bu an için bekliyordunuz ve sıkı çalışmalarınızın emeğini bu tatille vermek istediniz. Tatil sırasında çalışmayı bu motivasyonunuzun önüne geçirmeyin. Bardağa dolu tarafından bakacak olursak yeni bir deneyim ediniyorsunuz. Sizi keyiflendirecek bir düşünceyse workation yapıyormuşsunuz gibi düşünebilirsiniz. Tatil hala sizin o yüzden neşelenin! 🙌

7. Ulaştığınız hedefleri hatırlayın ve hatırlatın.

Yıl boyu koyduğunuz ve ulaştığınız hedefler ile başarılarınızı zihninize getirmenin tatilinize şen katacak bir aktivite olacağına inanıyoruz. Yıl boyunca gösterdiğiniz azmi, emeği, harcadığınız mesaileri ve gösterdiğiniz performansınızı hatırlayın ve bunu yanınızda bulunan kişilerle paylaşmaktan çekinmeyin çünkü hak ediyorsunuz.

8. Son ve belki de en önemlisi: İyi bir uyku aldığınızdan emin olun!

Bütün bu zevk veren ve yoran aksiyonlar gerçekleştirirken ihtiyacınız olan enerjiyi bolca depoladığınızdan emin olduğunuz iyi bir uyku uyumalısınız. İyi bir uykuyla tatiliniz sırasında daha berrak bir zihne sahip olacak ve bu şekilde üretkenliğinizde de artış sağlayabileceksiniz. Uyku ritminizi bilmek uyku verimini olumlu etkileyen bir faktör olmakla birlikte tatilinizi çok daha keyifli bir şekilde geçirmenizi sağlayacaktır.

Popüler İçerikler

Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
Ümraniye'de Suç Makinesi Dehşet Saçtı: Bir Kadın Polis Memuru Şehit Oldu!
Resmen Dalga Geçti: MasterChef Deniz, Başını Örtüp Ayşe'yi Taklit Etti!