Acaba gerçekten girsek mi bu işe?
Acaba gerçekten girsek mi bu işe?
Kendisi YouTuber ve veteriner, genellikle merak edilen konular ile ilgili ilginç ve bilgi verici videolar çekiyor. Geçtiğimiz günlerde çektiği ''50 Damızlık Koyunla Yılda Kaç Para Kazanabilirsiniz'' video içeriği ile hepimizin hayallerini yeniden canlandırdı. Hazırsanız öğrenelim bakalım ne kadar kazanabiliriz...
Her gün bok küreme, sabah 6 dan akşam 8 e kadar çalışma gibi kısımlarını unutmuşsunuz. Hayvan bakmak bebek bakmak gibidir. Hergün ilgilenmelisiniz. Şehirde büyümüş, hiç soba yakmamış, doğalgazdan başka bildiği tek ısı kaynağı araba kaloriferi olan insanlar için bu detaylar önemli. Ayrıca son hesap yani kasaba vermek durumunda 2800TLAy kar değil zarar.
turk insaninin bu is guzel kazandiriyormus diye alel acele o ise atlamalarina hep hasta olmusumdur. bir yenilik inovasyon getirmiyorsan yada maliyetini dusurecek babadan kalma arazi dukkan gibi seyler yoksa zaten oturmus herkesin yaptigi bir is alaninda sifir tecrube ile girip kazanc saglaman cok zor. buyuk sans olur bazi seyler denk gelirse belki. onun disinda hemen her zaman husranla biter. omrunde ocakda et pisirmemis, dukkan isletmemis adamlar donerci is yapiyor diye donerci aciyor, hayatinda hayvan pisligi supurmemis, hayvan pazari gormemis adamlar hayvanciliga giriyor, sonra bunlara pacoz hayvanlari yuksek fiyattan kitliyorlar, basta ufak gorulen maliyetler ustuste toplanip artiyor, yemi toptan avantajli almadigindan mevsimsel degisimlerden artan yem fiyatlari giriyor, 2 kurus parasini bu sekilde carcur edip cikiyorlar.
Tabi burada 24 saatlik bir iş gücü de gerekiyor. Yemleme, dışkı temizleme ve bakım kolay şeyler değil. Dam da olsa soğukta donar mı, hırsız gelir mi, kurt kapar mı diye 24 saat ilgilenmek gerekiyor. Marabalar gibi başında çömüp beklersiniz gece yarısı. Koyunlardan biri hastalandı mı bütün sürüye bulaşma riski çok büyük, hayvanlar telef olabiliyor. Veteriner ve ilaç masraflarından hiç bahsetmiyorum bile. Diyelim ki herşey yolunda, evraklarınız tam ve mezbahaya gittiniz, orada yine hastalık önlemi olarak karantina şartlarında bir süre bekletiliyor, üstüne mezbahanın hayvanı beğenmeyip reddetme şansı var. Kesim yapıldı diyelim, et yine olgunlaşması için 3 gün bekletiliyor. Bunların hepsi uzun süreçler.