Tası Tarağı Toplayıp Yurt Dışına Yerleşmenin Size Göre Olmadığını Gösteren 15 Neden

Yurt dışına taşınmak ve sıfırdan yeni bir hayat kurmak kulağa eğlenceli geliyor olabilir. Elbette bunu yapan ve mutlu bir hayat süren milyonlarca insan var. Peki, siz onlardan biri misiniz?

1. Damak tadındaki farklılıklara uyum sağlayamamak

Başka bir ülkeye yerleşmeyi planlıyorsanız, o ülkenin yerel lezzetlerinin sizin damak tadınıza uyup uymadığını test etmeniz gerekebilir. Eğer o ülkenin mutfağıyla sizin damak tadınız arasında ciddi farklılıklar varsa ve yemek seçen bir insansanız, sandığınızdan büyük bir probleminiz olabilir. Lezzetler kadar kullanılan ürünler ya da yemek yeme şekli de önemli elbette.

2. Sevdiklerini geride bırakamamak

Hayat paylaştıkça güzel. Yurt dışına taşınırken sevdiklerinizden kilometrelerce uzakta olmayı göze alıyorsunuz. Artık en güzel anlarınızı, komik hikayelerinizi onlarla paylaşmanız eskisi kadar kolay olmayacak. Birçok şeyi kaçıracak, birçok şeyi anlatacak fırsat dahi bulamayacaksınız.

3. Sıfırdan yeni bir sosyal çevre kurmakta zorlanmak

Yeni bir ülkeye taşındığınızda sıfırdan sosyal çevre inşa etmek durumunda kalacaksınız. Bu durum her ülkede sandığınız kadar kolay olmayabilir. Özellikle ilk etapta zorluk çekmeniz ve Türkiye'deki arkadaşlıklarınızı özlemeniz olası.

4. Dil bariyerini aşamamak

Eğer gittiğiniz ülkenin dilini iyi seviyede konuşabiliyorsanız bu sorunu atlatmanız daha kolay olabilir. Eğer o ülkenin dilini konuşamıyorsanız, ciddi bir problemle karşı karşıyasınız demektir. Konuya sadece işinizi halletmek olarak bakmayın. Arkadaş ortamında aklınıza süper bir espri geldi ama çevirince anlamını yitireceği için daha söylemeden cümlenizi yuttunuz.

5. Kültür farklılıklarının arasında boğulmak

Yeni kültürlere adapte olmak kimileri için büyük bir sorun olabiliyor. Sarılmak, tokalaşmak gibi basit eylemler bile ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Gittiğiniz bölgedeki yerel halkın alışkanlıklarına, adetlerine, mizah anlayışına hatta kimi zaman trafik kurallarına bile uymakta zorlanabilirsiniz.

6. Ortak geçmişe sahip olmamanın getirdiği devasa fark

Fotoğrafa yalnızca birkaç saniye bakınca müziği duymaya başlıyorsunuz... Aynı çizgi filmlerle büyümüş olmak, aynı yerel figürlere gülmüş, aynı şeylere hüzünlenmiş olmak bizleri birbirimize bağlıyor. Farklı coğrafyalar için de, aynı bu fotoğraf gibi, bakınca geçmişe götürecek onlarca kare vardır mutlaka. Ancak siz bir yabancı olarak bu öğelere de yabancı kalacaksınız.

7. Önemli anlarda orada olamamak

Siz buradan çok uzaklardayken de hayat devam edecek. Dostlarınız, akrabalarınız evlenecek, çocukları olacak ve siz birçok özel anı kaçıracaksınız. Eğer sevdiklerinizle sağlam bağlara sahipseniz, bu anların hüznünü yaşayabilirsiniz.

8. Acil durumlarda hızlı reaksiyon gösterememek

Yurt dışında yaşamanın getirdiği en büyük sorunlardan biri, kötü haberler alındığında anında olmak istediğiniz yere ışınlanamamak. Sevdiklerinizin size en çok ihtiyaç duyduğu anlarda bile yanlarına gitmeniz zaman alacak.

9. Bitmek bilmeyen kur hesabı: 3'le çarp, 5'e böl

Yaşadığınız ülkenin para birimine alışsanız bile ürünün kendi para biriminizdeki karşılığını hesaplamak bırakılması zor bir alışkanlık. Kendinizi hiç gereği yokken rakamları toplayı çarpıp TL karşılığını hesaplamaya çalışırken bulabilirsiniz.

10. Saat farkı nedeniyle sevdiklerinizle görüşme sorunsalı.

Eğer Amerika, Çin gibi uzak ülkelerde yaşıyorsanız, saat farkı önemli bir problem olabilir. Ertesi sabah erkenden işe gidecekken gecenin bir yarısı kamerada sevdiklerinizle konuşmak zorlayıcı olabilir.

11. Sık sık yardım istemek durumunda kalmak.

Her ülkenin kendine özgü prosedürleri var. Bunları bir anda öğrenmenizi kimse bekleyemez ancak bazen en basit işlem bile bilmeyen birine karmaşık gelebiliyor. İkamet adresini değiştirmek ya da otobüs saatini öğrenmek gibi basit konularda bile sık sık soru sormak durumunda kalabilirsiniz.

12. Özlem, anılar, hatıralar...

Taşındığınız ülkeye alıştığınızı düşündüğünüz anlarda bile bir anda evinizi, ailenizi, memleketinizi özleyebilirsiniz. Bazen bir yemek, bir koku ya da güldüğünüz bir espri bile buna sebep olabilir. Özlemek de sevdaya dahil.

13. İklim değişikliğine uyum sağlayamamak.

Her ülkenin iklimi Türkiye gibi 4 mevsimi bir arada sunmuyor. Birçok ülkede güneşli gün sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. İster sıcak ister soğuk bir ülkeye göç etmiş olun, farklı iklim koşullarına alışmanız biraz zaman alacak.

14. Absürt fiyat farklarından dolayı yaşanan hüzün.

Farklı ülkelerde ürün bazında absürt fiyat farklılıkları olabiliyor. Türkiye'de sudan ucuz olan bir sebzeyi başka bir ülkede suyun 15 katına satın almak durumunda kalabilirsiniz. Aynı şekilde Türkiye'de çok pahalı olan bir ürün orada sudan ucuz olabilir. Bu fiyat farklılıkları alışveriş alışkanlıklarınızı derinden etkileyecek.

15. Aidiyet hissi yakalayamamak

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Yurt dışına taşınmayı planlıyorsanız bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yurt Dışında Yaşamaya Başladığınızda Hayatınızda Tamamen Değişecek 17 Şey
Yurt Dışına Taşınan Kadınlardan 10 Tavsiye
Yurt Dışına Yerleşmeyi Düşünenler için Dünyanın En Ucuz ve En Yaşanılabilir 13 Ülkesi

Popüler İçerikler

HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
21.05.2020

Bu ülkede hep hissettiğim şeyler bunlar. Yurt dışından da gelmedim halbuki. Doğuştan yabancısıyım buraların demek. Yurt dışında en çok zorlanılacak şeyin önyargılar ve ırkçılık olduğunu düşünüyorum. Onu burda da bolca yaşadım zaten. Ermeni diye arnavut diye, ateist dinsiz ve bazen yahudi diye, hatta kürt diye üzerime az saldırmadılar. Yani beni yurt dışında zorlayabilecek pek bi şey yok. Her şeye burdan idmanlıyım.

Pasif Kullanıcı
21.05.2020

Hadi ya şans işte bu ülkede de. Bende Türküm diye az ırkçılığa uğramadım. Sıra arkadaşımla bir gün iyi gecinirken diğer gün karnıma yumruk yemem en basiti misal. Türküm diye taslanmam, parkta iki arkadaşımla oynarken Kürtçe konuşan 10 kardeşin elinde bıçakla bizi kovalaması ... Baya idmanliyiz haklisin

21.05.2020

Siz yurt dışı tozpembe mi sanıyordunuz? Herkesin entelektüel, her açıdan gelişmiş olduğunu mu? Hadi farz edelim bir mucize oldu ve öyle oldu, asla ama asla sizi kendileri gibi görmeyecekler. Şu anlattıklarımın hepsi benim ve farklı ülkeden arkadaşlarımın TECRÜBELERİYLE SABİTTİR. Hep Türk olacaksınız. Müslüman olmasanız bile onlar gözünde hep Müslüman olacaksınız. Bu farklılığınıza alışan çok arkadaşınız olabilir. Ama toplum geneli alışamaz. Evinizi yakmazlar tabii ama (inşallah) o mesafesiyi, sahipsizliği hissedersiniz. Bu olay ülkeden ülkeye azalıp artabilir. Ama asla ortadan kalkmaz

21.05.2020

Şu an yaşadığım dördüncü farklı ülkedeyim. Türkiyenin aksine gittiğim ülkelerde insanlıktan başka bir şey görmedim, heralde türkiyeye de kafama sıkılması durumunda filan ancak dönerim. Sevilmeyen bir dolu türkle karşılaştım evet her gördüğü kadına ağzından salyalarak akarak bakan konuşmayı değil yalnız anırmayı bilen zerre görgü edep sahibi olmayıp toplum içinde yaşamaktan bihaber, gittiği yerde ortadoğudaki gibi at koşturabilsin isteyen her insana nasıl had bildirilmesi gerekiyorsa o şekilde davranılıyor, ben de öyle davranıyorum. Türkiyede aksine bu hareketler kutsandığı için türkiye zaten türkiye ve bu iğrenç insanlar dahil kaçmaya yer arıyor? Eğer normal insan vasıflarına sahipseniz türk olmakta bir sakınca yok

21.05.2020

Mürsel'den sonra herkes bi ümitlendi kdfsşfd

TÜM YORUMLARI OKU (12)