Nasıl ki siyasetçiler, CEO'lar, şirket yöneticileri çoğunlukla erkekse; aşçılar, terziler ve kuaförler de erkek. Aslında aralarında bir fark yok. İnsanların özellikle bu mesleklere odaklanma sebebi bu işlerin evlerde kadınlar tarafından 'bedava' yapıldığında değersiz, erkekler tarafından profesyonel şekilde yapıldığında önemli kabul edilmesi.
Çok güzel bir içerik olmuş. Batı'da kadınların meslekten men edilmesinin tarihiyle ilgili biraz daha bilgi verelim. Caliban ve Cadı (Silvia Federici) Avrupa'da cadı avını anlatan bir kitap. Fakat kadınları cadı diye yaktıkları zamanı geniş olarak incelerseniz, aslında bunun basit bir histeri değil, sistematik bir hareketin sadece bir parçası olduğunu görürsünüz. 13. yy da kentte yaşayan kadınlar doktorluktan duvar işçiliğine kadar her meslekte aktif olarak çalışıyorlardı, derken loncalara girmeleri kesin olarak yasaklandı, kadına kocasının yanında evden çalışmaktan başka seçenek bırakılmadı.
Birçok meslekte erkekler önde kadınlar geri planda bırakılıyor zaten. Bunun da sebebi içerikte yazdığı gibi ataerkil kafa yapısından kaynaklı. Alet takımını eline alıp babamdan daha iyi eşya tamir eden bir ablam var benim
Bak kardeşim erkek bir aşçı olarak bu hayatımda gördüğüm en aptal içerik. Sende günde 12 - 14 saat çalışsan sende eve geldiğinde yemek yapmazsın. Ayrıca erkek bedeni evrimsel olarak ağır yük gerektiren işlere daha dayanıklı dolayısıyla mutfağa gelen kadın kardeşlerimiz kimi zaman bu ağır çalışma şartlarına dayanamayabiliyorlar ve bu nedenle ayrılıp başka işlere geçebiliyorlar. Feminizmi erkek düşmanlığı olarak gören sizler kadın erkek eşitliğinin feminizmin ta kendisi olduğunu bilmezsiniz. Sizlere iş yerlerinde daha az iş veren patronlar, erkeği öldürene kadar çalıştırdığında sesinizi çıkarmazsınız gelip burda tatava yaparsınız.