Tartışma Yaratacak Düzenleme: 'İlkokul Öğrencilerinin Toplu Halde Dolmabahçe'ye Girişi Yasaklansın'

TBMM Başkanlık Divanı, “Dolmabahçe Sarayı’na anaokulu ve ilkokul öğrencileri toplu olarak alınmaz’’ şeklinde yönetmelik değişikliği hazırladı. Değişiklik gerekçesi olarak öğrencilerin Dolmabahçe'nin merdivenlerini çıkarken zorlanması gösterilirken CHP'den sert tepki geldi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre,AKP'li TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin Dolmabahçe'yi toplu halde ziyaret etmelerinin yasaklanmasını önerdi.

TBMM Başkanlık Divanı toplantısında bu yasak önerisi tartışıldı. Meclis'e bağlı Milli Saraylar Daire Başkanlığı “Dolmabahçe Sarayı'na anaokulu ve ilkokul öğrencileri, toplu olarak alınmaz'' şeklinde yönetmelik değişikliği hazırladı.

"Amaç Atatürk'ü unutturmak”

Yönetmelik değişikliğine CHP'den sert tepki geldi. CHP'li Akif Hamzaçebi ve Ali Haydar Hakverdi, “Sizin derdiniz başka, çocukların Atatürk'le bağlarını koparmak istiyorsunuz. Amaç Atatürk'ü unutturmak” dediler.

Yasağın gerekçesi: "Çocuklar merdivenleri çıkamıyor ve yürüme mesafesi çok"

Yasak için gerekçe olarak yürüme mesafesinin çok olması, merdivenlerin yüksek oluşu ve çocukların merdivenleri çıkamaması gösterildi. 

Katip üye CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ayrıca şunları söyledi:

“11 yaşındaki bir çocuğun merdivenleri çıkamıyor, yürüyemiyor diye yasak kapsamına alınmaya çalışılması anlaşılır bir şey değil. Anne-baba ile gelirse sorun yok, topluca, okul olarak gelince yasak. Çocukken gezdiğimiz müzeler bizde iz bırakmıştır. Bürokratlar yapıyor, TBMM başkanının haberi yok.''

Atatürk'ün hayatında Dolmabahçe'nin yeri

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk, Sultan Abdülmecid'in emriyle inşa edilen Dolmabahçe Sarayı'na Cumhurbaşkanı olarak ilk 1 Temmuz 1927'de ayak basmıştır. 

Atatürk, 1928 ve 1937 yılları arasında, sarayda bizzat iştirakiyle Türk dili ve tarihi ile ilgili kurultaylar toplanmıştır. Sarayı, Cumhurbaşkanlığı makamı olarak da değerlendiren Atatürk, hastalığının ilerlemesi üzerine 24 Temmuz 1938 gecesi Dolmabahçe Sarayı'na geçmiştir. 5 Eylül 1938'de vasiyetnamesini yazdıran Atatürk, 10 Kasım 1938'de, saat 09:05'te Dolmabahçe Sarayı'nda vefat etmiştir. 9 gün sonra naaşı, top arabasıyla saraydan alınmış, Yavuz zırhlısıyla İzmit'e, oradan da tren yolculuğuyla Ankara Etnografya Müzesi'ne sonra da Anıtkabir'e nakledilmiştir.

Dolmabahçe'ye ilişkin bu yasaklama düzenlemesine sosyal medyadan da çok sayıda tepki geldi...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Apar Topar Çıkarılmışlardı: Kızılcık Şerbeti'nde Giray ve Heves Ayrılığının Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı
Fernando Muslera, Jose Mourinho'yu Hedef Aldı: "İstemiyorsa Gidebilir"
Türkiye'de 9.05'te Hayat Durdu! Atatürk'e Saygı Duruşu!
YORUMLAR
26.05.2017

bence imam hatipler yasaklansın...

26.05.2017

Hikmetli devlet büyüklerimiz merdivenleri çıkarken yorulan sevgili miniklerimizden önce vakıflarda toplu tecavüze tacize uğrayan miniklerimizin sorunlarıyla ilgilenseniz ne güzel olurdu değil mi?

26.05.2017

ben hiç bir dönem hatırlamıyorum bu kadar çocuklar üzerinden siyaset yapan bir yönetim, amaç çocukları kendilerini savunan birer partizan yapmak, bu yolda her şeyi mübah görüyorlar

Bunlar yolun basi daha yapabilseler bir anda kaldiracaklar da yapamiyorlar o yuzden sindire sindire ileriliyorlar

TÜM YORUMLARI OKU (58)