DEM Parti’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı;
'Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 10. ve 66. maddeleri ile uluslararası sözleşmeler uyarınca vatandaşların eşitlik ve onur içinde yaşama hakkı korunmaktadır. Ancak şüphelinin bu paylaşımı anayasal güvenceleri ihlal ettiği gibi, halkın bir kesimini ötekileştirici ve suçla özdeşleştirici söylemiyle toplumsal huzura ve barış sürecine zarar vermektedir. Özellikle çözüm ve barış politikalarının tartışıldığı bu dönemde, şüphelinin nefret içerikli dili, toplumdaki gerginlikleri artırma potansiyeli taşımakta ve kamu düzeni açısından tehlike oluşturmaktadır.'
DEM Parti, yürütülecek soruşturmanın ardından Başer hakkında 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik veya Aşağılama', 'Suç İşlemeye Tahrik', 'Nefret ve Ayrımcılık' suçları başta olmak üzere resen tespit edilecek diğer suçlardan da iddianame düzenlenmesini talep etti.
Niye ne oldu? Neden üstüne alındı ki bunlar? Yoksa hırt sorununu sahipleniyorlar mı? : )
Bir gün Temel ile Dursun banka soymuşlar. Paraları çantaya doldurdukları esnada polis gelivermiş ve bunlar kaçmaya başlamış. Polisin biri arkalarından "kaçmayın ulaaa kaçmayın o çocuklariii" diye bağırmış. Temel o esnada durmuş ve "sen kaç ula Tursun beni tanidi" demiş. Bengi Başer bu paylaşımında herhangi bir etnik grup adı vermemesine rağmen DEM Parti ve D.Bakır Barosu'nun suç duyurusunda bulunması aklıma direkt bu fıkrayı getirdi.
Üstüne alınma kişinin problemidir. Suç teşkil etmez. Hırt, hal ve hareketleri kaba olan, görgüsüz ve cahil kişiye denir. Ha kendini böyle gören alınmışsa yapılacak tek şey, hırtlık yapmamak.