Tartışılan Halil Konakçı’ya Oktay Saral’dan Destek: "Her Daim Onun Yanındayız"

İmam Halil Konakçı, bir konuşmasında Hatay’ın bir Arap şehri olduğunu söylemiş ve Cumhuriyet döneminin ilk yılları hakkında ithamlarda bulunmuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından soruşturma açılan sözlere sonrasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Konakçı’ya destek çıktı.

Halil Konakçı’nın tepki çeken sözleri sonrasında soruşturma açılmıştı.

Detaylar 👇

Diyanet, İmam Halil Konakçı Hakkında İnceleme Başlattı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Oktay Saral, soruşturma başlatan Diyanete seslendi ve Halil Konakçı’ya destek verdi.

👇

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerine sesleniyorum. Bazı ağzı ve kalbi bozuk insanların ifadelerini şahit tutarak söylemediği sözlerden dolayı imanına, vatanına ve bayrağına meftun olan yüzde yüz yerli Muhterem Halil Konakçı Hocaefendi'ye, O'nun imanı gibi kavi bir duruş sergileyerek sahip çıkınız. Aksi halde böyle yapmakla Halil Konakçı hocalarımızı töhmet altında bırakırsınız. Bozacının şahidi şıracıdır, karnından konuşan ve asla bu ülkenin değerleriyle bağdaşmayan insan namzetlerine yol vermeyin yoksa arkasını alamazsınız. Halil Konakçı’nın her daim yanındayız.”

Halil Konakçı, Hatay için ne dedi?

Konakçı’nın videosunda yer alan ifadelerin tamamı şöyleydi: “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahu ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar.

Oktay Saral’ın, tartışılan Halil Konakçı’ya desteği sosyal medyada da gündem oldu 👇

👇

👇

👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Hacı Yakışıklı'nın Halil Konakçı ve Kadir Mısıroğlu İçin Yazdığı Köşe Yazısı Tepkilere Neden Oldu
İmam Halil Konakçı'nın Gençlik Yıllarında Tanıdığını İddia Eden Kişinin Söyledikleri Kafaları Karıştırdı
İmam Halil Konakçı'nın Twitter'da Beğendiği Paylaşım Gündem Oldu!

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
15.08.2023

AKP'liler vatana ihanette prime dönemini yaşıyor. Meclise Hizbullah'ı sok, üniter devlet yapısına aykırı ne varsa sahip çık, Türkiye'nin demografik yapısını değiştirecek mülteci işgali politikası güt, para karşılığı toprak sat...

15.08.2023

Gerçekten öyle Türksüzleştirme politikası işliyor...

15.08.2023

Ulan şu yaşayacağımız altı üstü 70-80 dünya yılında bunlara denk geldik, maruz bırakıldık ya sikeyim şansımızı. Biz nasıl kurtulacağız bu şeriatçı, Arapsever heriflerden? Kanser hücresi gibi yayıldılar her yere amk. Ülke sittin sene düzelmez de biz ne yapacağız, nasıl hayatta kalacağız? Sıçtılar ülkemizin içine.

15.08.2023

komple Araplasmaya dönüyoruz zaten

15.08.2023

Bu kadar rezilliği AKP'liler yüzüne vuruyorsun. Hani gözünün içine baka baka yanlış yapan şımarık veletler olur ya. Takındıkları tavır aynen o.

TÜM YORUMLARI OKU (40)