Bayraktar, fiyatlardaki değişimin nedenine bağlı olarak, ocak ayında hava sıcaklıklarının normallerinin altında gerçekleşmesi ve ülke genelinde kar yağışlarının fazla olmasına bağladı.
Kar yağışları nedeniyle yurdun pek çok yerinde üreticinin tarlasına giremediğine, ürünlerin kar altında kaldığına ve hasadın zorlaştığına dikkat çeken Bayraktar, “Salatalık, kabak, yeşil fasulye, biber, domates, patlıcanda içinde bulunduğumuz dönemde arz örtü altından sağlanmakta olup, hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte bitki gelişiminin yavaşlamasına bağlı olarak hasat edilen ürün miktarındaki azalma fiyat artışına yol açtı. Kışlık sebzelerden ıspanak, pırasa, lahana, karnabahar gibi ürünlerde de düşük hava sıcaklıkları nedeniyle ürünlerin yavaş gelişmesinin yanı sıra, tüm ülkemizi etkisi altına alan düşük hava sıcaklıklarının kışlık sebzeleri olumsuz etkilemesi de fiyatlarda artışa yol açtı” diye konuştu.
Son günlerde yaşanan soğuklar nedeniyle bazı bölgelerde narenciye ürünlerinin dondan etkilendiğini aktaran Bayraktar, şöyle devam etti:
“Çiftçi bahçelerde nöbet tutuyor. Üreticideki fiyat artışı mandalina çeşidi farklılığından kaynaklanıyor. Mandalina da erkenci çeşitlerden sonra şuanda geçici çeşit w-murcott çeşidi daha çok piyasa da bulunmaktadır. Mandalina da geçen ay ve bu ay çeşitlerin hasadının farklı olması sebebiyle fiyatlar yükselmiş gibi görünüyor.”
az daha artsın az daha faturalara da biraz daha zam yapın şu ülkeye bak cahiller yönetirse böyle olur ilkokul da okuyan çocuk daha iyi yönetir