19 yaşındaki Hasan Kızıllar, buradaki Roman azınlığın içinde büyümüş ama keman ve piyano çalmayı öğrenmiş ve TTM'nin orkestrasında çalıyor. Artık kendisi de bir gönüllü, bir yandan İstanbul Üniversitesi'nde finans okumaya hazırlanıyor bir yandan da merkeze gelen çocuklara müzik dersleri veriyor.
'Çok fakir bir aileden geliyor' diyor Ebru Ergün. 'Ama bir çok Roman çocuk gibi o da çok yetenekli. Ayrıca okuma yazma ve cinsiyet eşitlik dersleri vererek; ailelerin kız çocuklarının eğitim almalarına izin vermesi konusunda da yavaş yavaş ilerleme kaydediyoruz.'
En önemlisiyse, herhangi bir sıkıntısı olanlar da merkeze gelip yardım alabiliyorlar. Tarlabaşı'nda aile içi şiddet vakaları çok sık görülüyor. Ergün, göçmen bir aileye mensup anne ve iki kız çocuğunun yıllardır babaları tarafından fiziksel ve cinsel şiddet gördüklerini ve bunun için onlara yardım sağladıklarını anlatıyor.
'Bize düzenli olarak geliyorlardı,' diyor. 'Anneyi uzun bir süre bir sığınma evine gitmesi için ikna etmeye çalıştık, en sonunda gitti. Ona bir avukat bulduk; eşi tutuklandı ve çocukları da güvende. Ayrıca bir işe girmesini de sağladık artık başka birine muhtaç olmadan yaşıyor, umarız onun için iyi olur.'
Fakat bu tip destekler artık sona erme tehlikesiyle karşı karşıya. Geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Tarlabaşı Yenilenme projesi kapsamında, 100 milyar dolarlık yatırım yapılması ve Tarlabaşı'nın yüzünün değiştirilmesi öngörülüyor.
10 çocuk doğur sonra sokağa sal dilencilik yapsın. Kimse kusura bakmasın, başlarım hümanizminize. Milletin doğurduğu çocuğa ben para verip bakmak zorunda değilim.
çok orijinal bir yer tarlabaşı. her türlü insana rastlayabilirsiniz. şöyle söyleyeyim ben orada kürtçe konuşan zenci gördüm
Tarlabaşı çok güzel bir yer insanları samimi. Sokaklarında dolaşırken yanınıza gelip "bişey lazım mı abi?" diye soracak kadar yardımsever insanları var. :))