Tarım ve Orman Bakanlığı Duyurdu: Alkollü Mekanlarda Yeni Kısıtlama

Alkollü içki satışı yapan işletmelere ilişkin yeni bir kısıtlama getirildi. İçki servisinde kullanılan bardak, tabak hatta tirbuşon bile sadece alkollü içki servisi için kullanılabilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Açık alkollü içki satış belgesine sahip işyerlerinde kullanılan servis amaçlı malzemeler hakkında tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir hamle geldi. Bakanlık, alkollü içki satışı yapan işletmelerde servis malzemelerinin kullanımına yönelik yeni kısıtlamalar getirdi.

Tebliğe göre, bu tür işletmelerde piyasaya arz ambalajı bozulan içkilerin servis edilmesinde kullanılan bardak, kadeh, sürahi, karaf gibi malzemeler, açacak ve tirbuşonlar, tepsiler ve buz kovaları, bira musluk düzenekleri, servis tezgâhlarında yer alan özel paspaslar ile içki karışımlarının hazırlandığı kaplar, ölçekler ve çubuklar yalnızca alkollü içki servisi için kullanılabilecek.

Yeni alınan kısıtlama kararlarının 6 ay sonra yürürlüğe gireceği açıklanırken, kurallara uymayanlara idari para cezası uygulanacak. Ayrıca bu materyallerin üzerinde yalnızca piyasaya arzına izin verilmiş içkilerin orijinal ambalajında yer alan marka, amblem veya logolar kullanılabilecek ve alkollü içkilere dair herhangi başka bir ifade yer alamayacak.

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, Köftelerinde Domuz Eti Tespit Edilen Firmayı Açıkladı
İki Kadını Öldüren Semih Çelik'in Babasına Defalarca Sorduğu Soru Ortaya Çıktı: ‘Baba Seni Nasıl Öldüreyim?’
Yurttaşa Neler Yedirmişler! Listeye Yeni Ürünler Eklendi: Köfteden Sonra Sahte Zeytinyağları da İfşa Edildi
Peş Peşe Yaşanan Cinayetler Sonrası Harekete Geçildi! İnfaz Sistemi Değiştiriliyor: En Az Bir Ay Yatacak

Popüler İçerikler

Ünlü Köfte Zincirinde ‘Domuz Eti’ Çıktı, Mahkeme Kararıyla Duyulmasını Engelletti!
İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i Katleden Semih Çelik Hakkında İlginç Detay: ‘Kukla’ Kitabından mı Esinlendi?
Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, Köftelerinde Domuz Eti Tespit Edilen Firmayı Açıkladı
YORUMLAR
09.10.2024

yav dayı neyin peşindesiniz köfte yerken domuz yedi bu millet :)))))

09.10.2024

Geçen bi mekanda ben kahve istedim rakı bardağıyla, arkadaşım çay istedi arjantin bira bardağıyla getirdiler dalga geçer gibi, o nedenle çok yerinde bulduğum bir karar

09.10.2024

Burada konu istenilen siparişin hangi bardakta geldiği mi ? İçki satan, içki sunumu yapan hatta direkt içkiyi ötekileştirmek için yapıyorlar bunu ve bir sonraki aşamayı söyleyeyim bir mekanda içki içilen alanları sanki vebalılar gibi izole edecekler sigara içene yaptıkları gibi.

09.10.2024

ulan eşek, at köpek, martı, domuz yemeye laf etmiyorlar ki, bak yarın köfteci yusyusa; yine full olacak.. sen gelmişsin, içkili bardağa takmışsın, içmeyen gitmesin kardeşim!

TÜM YORUMLARI OKU (16)