Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? İbrahim Yumaklı'nın Eğitimi ve Kariyeri

Bu akşam açıklanan yeni bakanlar kurulunda Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan İbrahim Yumaklı'nın hayatına dair detaylar merak ediliyor. Araştırmalarını sürdürenler için; İbrahim Yumaklı kimdir, kaç yaşında ve nereli? Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın eğitimi ve kariyerine dair detaylar...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı İbrahim Yumaklı Kimdir?

İbrahim Yumaklı 1969 yılında Kastamonu'da dünyaya geldi. Bakırköy İmam Hatip Lisesi'ni tamamladıktan sonra lisansını tamamladı. 1992 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olan İbrahim Yumaklı daha sonra iş hayatına giriş yaptı.

İbrahim Yumaklı'nın Kariyeri

Üniversite sonrasında Marshall Boya A.Ş.'de İthalat İşlemleri Uzmanı işe başlayan İbrahim Yumaklı, 2011 yılına kadar Akzo Nobel Türkiye bünyesinde bulunan Marshall Boya ile bağlı grup şirketlerinin mali gruplarında yöneticilik yaptı.

2011 yılında Al Jazeera Türkiye'de çalışmaya başlayan Yumaklı, ardından Cine5 TV ve Anadolu Ajansı bünyesinde görev aldı.

İbrahim Yumaklı'nın Siyasi Hayatı

28 Ekim 2016'da GÜBRETAŞ'a vekaleten Genel Müdür olarak atandı. Yönetim Kurulu'nun 5 Mayıs 2017 tarihinde KAP'ta açıklanan kararıyla Genel Müdürlük görevine asaleten üstlendi. 2022'de Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yer almıştır.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: İşte Yeni Bakanlar Kurulu

Popüler İçerikler

İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
YORUMLAR
08.04.2022

ne tarım, ne ormanla bir alakası yok

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ