Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe görüşmelerinde Meclis’e hitap eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gübre, mazot ve diğer maliyetlerin yüksek olmasının çiftçinin malını zarar etmeden satmasına neden olacağını savundu.
2021 yılında iklim değişikliğinin en çok tarım, orman ve su alanlarını etkilediğini, yaşanan kuraklıkla ilgili de elden geldiğince çiftçinin desteklendiğini söyleyen Bakan Pakdemirli, “651 bin çiftçimiz için bir tedbir paketi hazırladık, bu da 2,6 milyar lira. Bu 2,6 milyar lirayı da aralığın ikinci yarısından itibaren ödemeye başlıyoruz” dedi.
Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre; Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminde çok iyi bir müdahale alım politikasıyla çiftçiyi memnun ettiklerini, alın teri ve emeğe sahip çıktıklarını söyleyen Bekir Pakdemirli’ye CHP sıralarından itiraz geldi. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Millet malını döküyor, malını” karşılığını verdi.
bizim ülkemizde enflasyon yüzde 10'dan 20'ye çıktı yani 2 kat, amerikanın enflasyon oranı 0'dan 7 ye çıktı yani 7 kat diyen bir adamın bağlı olduğu topluluktan matematik anlamında çokta bir şey beklememek gerek.
Toprağa bir çapa vurmayan tarım bakanı toprağı çiftçiyi konuşuyor.... .... Çok yazık... .... 🤪😡😠
Aslında düz hesap ile doğru. Maliyetler arttıkça ürünün fiyatı da artıyor. Sorun çiftçinin elinden bu malı alacak olanların çok düşükten alıp kendi kar marjını arttırması. Çiftçiden toptan alıp satan adam, bütün yıl o üretimi yapmış çiftçiden KG başına daha çok kazanıyor. Sonra bu ürün hale gidiyor ve bir o kadar da hal üstüne fiyat ekliyor. Aracılar kazanırken olan üreten ve tüketene oluyor.