Tarım Bakanı 'Millet Bahçelerinde En Az Bir Balık Ekmek Büfesi Olsun İstiyoruz' Dedi ve Ekledi: 'Ekonomiye Katkı Sağlayacak'

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de balık tüketimin az olduğunu belirterek 'Millet bahçelerini balık tüketiminin merkezi haline getirmek istiyoruz. Millet bahçelerinde en az bir balık ekmek büfesi olsun istiyoruz' dedi. 

Pakdemirli, yıllık kişi başı tüketilen balık miktarının Avrupa'da 23, dünyada 18, Türkiye'de ise 7 kilogram civarında olduğunu aktardı.

'En az bir balık ekmek büfesi kurulmalı...'

Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla halen 28 ilde 25 milyon metrekarelik alanda çalışmaları yürütülen 52 millet bahçesinin balık tüketiminin artırılması için değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, millet bahçelerinin her birinde en az bir balık ekmek büfesi kurulması gerektiğini kaydetti.

'Balık tüketiminin merkezi haline getirmek istiyoruz.'

Türkiye Belediyeler Birliğine, millet bahçelerinde balık ekmek büfelerine yer verilmesi için teklif götürdüklerini açıklayan Pakdemirli, 'Millet bahçelerini balık tüketiminin merkezi haline getirmek istiyoruz. Millet bahçelerinde en az bir balık ekmek büfesi olsun istiyoruz.' ifadesini kullandı.

Pakdemirli ayrıca, büfelerin ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacağını aktardı.

Ekmek arası balığın, söz konusu büfelerle iç bölgelerdeki illere farklı bir konseptle taşınması sağlanacağını belirten Pakdemirli, 'Söz konusu büfeler, balığın uygun fiyatlarla aile bireylerine ulaştırılmasına ve insanlara balık yeme alışkanlığı kazandırılmasına katkıda bulunacaktır, ayrıca toplumun sağlıklı beslenmesine, milli üretimde sürdürebilirliğin sağlanmasına, ülkemizdeki istihdama ve ekonomiye katkı sağlayacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Pakdemirli, Türkiye'nin balık çeşitliliği konusunda çok zengin olduğuna dikkati çekerek, her alanda olduğu gibi balıkçılıkta da üreticinin ve tüketicinin yanında olmak için çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bakanın 'balık ekmek' açıklaması sosyal medyanın da gündeminde. Öne çıkan bazı yorumlar şöyle 👇

Popüler İçerikler

"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
Mike Tyson Kaybetti: Tarihi Mike Tyson - Jake Paul Maçında Neler Oldu?
TikTok Fenomenleri Çağla ve Cansu Arasında ‘Erkek’ Kavgası Çıktı: Cansu, Çağla’yı Silahla Vurdu
YORUMLAR
23.04.2019

Denizi olmayan bir ülkeden yüksek oranda balık ithalatının yapılacağının habercisi

23.04.2019

Geçen yıl denizlerimizde sadece 131 ton levrek, 495 ton çipura avlanabildi. (Dikkat buyurunuz, 'bin ton' değil, sadece 'ton'.) Halbuki deniz çiftliklerinde 80 bin ton levrek ve 58 bin ton çipura üretildi. Sonuçta ... Yılda 80-100 bin ton balık ithal ediyoruz. Dört tarafı denizle çevrili ülkemizde ya GDO'lu yemlerle beslenen "tarla balığı" ya da ne olduğunu bilmediğimiz ithal balıklar yiyoruz. - Uskumru, fener, mezgit, kalkan, saman Norveç'ten, - Lagos, mercan, dilbalığı, barbun çeşitleri Senegal' den, - Dilbalığı, mercan, mezgit, sinarit gibi balıklar Gana' dan ithal ediliyor ... - Istakoz, yengeç, deniz tarağı ABD ve Kanada' dan, - Barbun Hollanda' dan, kalarnar İspanya' dan geliyor ...

23.04.2019

Yurtdışından deniz ürünleri iki farklı şekilde getiriliyor; Dondurulmuş olarak ve buzlanarak dondurulmadan. Dondurulmuş balığın raf ömrünün neden uzun olduğunu artık biliyorsunuz; katkı maddeleri yüzünden. Dondurulmadan getirilen deniz ürünü balıkların raf ömürleri kısa, ithal edildikten sonra 2-5 gün içinde tüketilmeleri gerekiyor ...

23.04.2019

Balık ithalatında gümrük vergisi kalkıyor. Şimdi de balık ithalatı başlıyor. Hazır olun.

TÜM YORUMLARI OKU (34)