Tarım Bakanı 'Korona Nedeniyle Stok Başladı' Dedi ve Ekledi, ' Gıda Enflasyonunda Mayıs Gibi Rahatlarız'

Tarım Orman ve Bakanı Bekir Pakdemirli, gıda enflasyonundaki artışın geçici olduğunu, mayıs ayı gibi rahatlama yaşanabileceğini öne sürdü.

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge’ye konuşan bakan, gıda fiyatlarındaki artışı “Pandemi nedeniyle global stok başladı” sözleriyle yorumladı.

'Fiyat artışlarıyla suni engellemeler başladı'

Pakdemirli, sözlerini şöyle devam ettirdi: 

Çin, Rusya, Hindistan gibi ülkeler çok ciddi şekilde gıda siparişi verip stoklamaya başladı. İhracat ve ithalatta tarife dışı engellemeler başladı. Yani söz verilen ihracat yapılmasın diye fon koyuldu. Fiyat artışlarıyla suni engellemeler yaşanmaya başladı. Başta Güney Amerika olmak üzere çok ciddi bir kuraklık durumu var. Bu nedenle de ayrıca stoklamalar var.”

'Dünya çapında bir durum'

Tarım bakanı, salgın ve kuraklık nedeniyle yapılan ‘küresel stoklama’nın dünya çapında bir durum olduğunu belirterek Çin gibi ülkelerin daha önce hiç almadığı kadar ayçiçek yağı sipariş ettiğini dile getirdi.

“Tabii bu durum geçicidir. Bakıyorsunuz, çoğu ülke gelecekteki korku nedeniyle bu stoklara gidiyor. (Ne zaman rahatlama olur) Tabii şu anda yalnızca tahmini konuşuyoruz. Mayıs ayı gibi bir rahatlama olacağını söyleyebilirim. Elbette pandemi koşullarında da bir paralel rahatlamayla birlikte.”

Tutuklanan Muhalif Lider İçin Rusya Sokaklara Döküldü: Binden Fazla Putin Karşıtı Gözaltına Alındı
Başkanlık Sistemine Destek Azalıyor: Halkın Yüzde 57'si Parlamenter Sistemi İstiyor
Üzerinden Tam 1 Yıl Geçti: Koronanın Kaynağı Wuhan'da Salgından Eser Kalmadı

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
23.01.2021

Vay be hiçbirşeyin sorumluluğu sorumlu kişide değil. Süper ya.

23.01.2021

Yillardir ayni terane, simdide coronaya bagli stokculardan dolayiymis mis mis :D:D la yeter be bikez olsun bizim hatamiz, denetleyemiyoruz, zamlarin onune gecemiyoruz, uretmiyoruz, bunun sebebi biziz deyin! Ama saksakcilariniz sagolsun onlardan guc alip rahat rahat biseylerin arkasina saklanabiliyorsunuz, bizde mal bir toplumuz protesto etmek yerine okuzun trene baktigi gibi sizin bu Muz Cumhuriyetini nasil yonettiginizi izliyoruz! Bravo! Emegi gecen herkese bravo!!!

23.01.2021

Ülkemizde kendi vatandaşına yetecek kadar yağ üretilemiyor mu?

Pasif Kullanıcı
23.01.2021

Kendi vatanına yetiyor da, daha karlı olduğu için üretici dışarı satıyor, serbest ekonomi de dışarı satma diyemezsin. Dersen zararını karşılamak zorunda kalırsın, yani aynı hesaba gelir.

TÜM YORUMLARI OKU (15)