Tarikattaki Cinsel İstismar Davası Başladı: İlk Karar Kapalı Duruşma ve Yayın Yasağı

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi henüz altı yaşındayken Kadir İstekli isimli bir müridiyle ‘evlendirerek’ istismarına neden olması sebebiyle görülen davada mahkeme, yayın yasağı getirilmesine hükmetti. Dava, 27 Şubat'a ertelendi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G., babasının kendisini 2002’de altı yaşındayken Kadir İstekli’yle imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’ ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirterek şikâyetçi olmuştu.

Olay hakkında iki senelik şikayetin ardından dava açılırken, tepkiler üzerine iki isim de tutuklanmıştı.

İddianamede Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün; baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası isteniyor.

Daha önce 22 Mayıs 2023 olarak açıklanan ilk duruşma tarihi de tepkiler sonrası öne çekildi ve bugün Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk celse yapıldı.

Duruşma öncesi Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen H.K.G uzman hekimler tarafından muayene edildi. Bu inceleme sonucunda hazırlanan raporda, genç kadının travma sonrası stres bozukluğu yaşadığı ve ruh sağlığının bozulduğu belirtildi.

Duruşmada mahkeme yayın yasağı kararı aldı. Mahkeme ayrıca duruşmaların ‘genel ahlak’ gerekçesiyle kapalı görülmesine karar verdi.

Bu karardan sonra katılma talebi kabul edilmeyen sivil toplum kuruluşu ve baroların temsilcileriyle gazeteciler salondan çıkarıldı.

Adliye önünde toplanan Gümüşel’in müritleri ise ‘hocalarının’ tahliyesini istedi.

İlgili haberler ⬇️

Hiranur Vakfı'nda İstismar Davası Başladı: Yusuf Ziya Gümüşel'in Müritleri Mahkeme Önünde Toplandı
Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli Tutuklandı
6 Yaşında Evlendirmişler! Cemaatte Yıllarca Süren İstismar...

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
YORUMLAR
30.01.2023

Bu dava bu ülke için utanç davasıdır. Yargı,polis cemaat üçlüsünün organize olarak bir suçu nasıl örtbas ettiğinin delilidir. Bir çocuk evlendiriliyor, doktor istismar edildiğini anlıyor, adli rapor açtırıyor. Aile 17 yaşında başka birini heyete sokarak davayı düşürüyor. Kadın 2 sene önce kendisi delilleri ile gidip suç duyurusunda bulunuyor. Dava yine aksak ilerliyor. Belli ki birileri "bağımsız yargımıza!" müdahale ediyor. Çok merak ediyorum, gazeteci bu olayı kamuoyuna duyurmasaydı ne olurdu? bir başka sorum; bu ülkede bunları yaşayan-yaşayacak olan kaç bin çocuk daha var?

30.01.2023

İslam hukuğuna göre 6 yaşındaki bir kadın nikahlanabilir en erkende 9 yaşında eşiyle cinsel ilişkiye girebilir. Hz.Muhammed ve Aişe buna hem örnek hem de bu olay peygamber sünnetidir. Kur'an sadece bir döneme ya da kavme değil kıyamete kadar bütün insanlara inmiştir. Buhari'de bunu destekler ve yazıları vardır. Her iki tarafında müslüman olduğu varsayarsak ortada suç vs yoktur.

30.01.2023

6 yaşında nikahlanma olayını başka bir hocadan farklı duymuştum. bir kızın ilk adet olup buluğ a girdikten sonraki 6 yılı diye . bu da Türkiye şartlarında ortalama 18-19 yaş yapar. Allah namazı, orucu bile buluga erdikten sonra farz kılıyor, evlenmeye mi izin verecek? Allah aşkına birazcık insaflı olun.

30.01.2023

sagolsun tonton Evren ve Ozalimizin bir cekirge surusu gibi saldigi muhtesem garnizonlardan bir kesit.suphanallah bade.

TÜM YORUMLARI OKU (22)