Tarikat Yurdu Skandalında Yeni Detay! Susturmak İçin Para Teklif Ettiler

Antalya'da Süleymancılara ait özel bir yurtta 10 öğrencinin cinsel istismara uğradığı ortaya çıkmış, istismarcı G.R.U. hakkında 94 yıl hapis cezası istenmişti. İstismara uğrayan ailelere yurt yetkilileri tarafından susmaları için para teklif edildiği ortaya çıktı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde Süleymancılara ait Sugozü Erkek Öğrenci Yurdu'nda 10 erkek öğrenciyi şiddet ve istismara maruz bıraktığı ortaya çıkan G.R.U.'nun hakkında Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı suç duyurusunda bulundu.

G.R.U. hakkında 9 öğrenciye yönelik 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar', 'çocuğa karşı cinsel taciz', 'çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek', 1 öğrenciye yönelik ise 'nitelikli cinsel istismar' suçlamasıyla toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Halk Tv'de yer alan bilgiye göre, öğrencilerden birinin ismini vermek istemeyen yakını, şikayetçi oldukları gece karakola yurdun avukatının geldiğini belirterek şunları söyledi: “Hocalar evimize bir dönem sürekli ziyarette bulundular. Üstü kapalı bir şekilde ‘Bütün masrafları karşılayalım’ dediler. Şikâyetimizi geri çekmemiz için ise bir aracı ‘300 bin TL verebilirler neyse yapalım’ dedi.”

İlgili haber 👇

Özel Yurtta Skandal: 10 Çocuğa İstismarda Bulunduğu İddia Edilen Eğitmene 94 Yıl Hapis İstemi

Popüler İçerikler

Yeni Rekor Kilidi Açıldı: Popstar Yarışmasıyla Akıllara Kazınan Bayhan Dünya Listesi'nde Zirveye Yerleşti!
IBAN ile Eski Sevgiliye Ulaşmaya Ceza Geliyor İddiası: “Sakın 1 Lira Göndermeyin”
Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
YORUMLAR
07.03.2024

Gerçek yüzünüz bu işte. Aileleri susturmak isteyenler, çocuklar bu işkenceleri çekerken de çok güzel susmuşlar! Cemaat yurdu adı altında yapılan rezilliklere ve sapkınlıklara yönetim peşkeş çekiyor o yüzden bunlar devam edecek. Siz aile olarak çocuklarınızı bu cehenneme göndermeyin, sonuç değişmeyecek çünkü!..

07.03.2024

Tarikatlar kapatılmadıkça bu ülkede sorun bitmez. Öyle vakıf dernek adında örgütlenmelerine dahi izin verilmemeli.

Pasif Kullanıcı
07.03.2024

Bu daha madalyon’nun görünen kısmı görünmeyen kısımında hertürlü rezalet var .Devlet ve bazı aileler çocuklarını tarikatçı ve cemaatçilerin kucağına itiyor🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

TÜM YORUMLARI OKU (10)