Tarikat Çocukları Brezilya’dan Getirmişti: Tepkiler Üzerine Ülkelerine Döndüler

Süleymancılar tarikatının Türkiye’ye getirdiği Brezilya’nın Amazon bölgesinde yaşayan altı çocuk, gelen tepkiler üzerine geri gönderildi.

Tarikat 2 yıl dini eğitim vermişti

13 ila 17 yaş aralığındaki altı Brezilyalı çocuk geçen yıl Süleymancılar tarikatından Abdülhakim Tokdemir’in ekibinden iki kişi tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin Brezilya Büyükelçiliği'nin vize bölümünce verilen “eğitim vizesi” ile Türkiye’ye getirildi; ikisi Kütahya’da, dördü Tarsus’ta Süleymancılara ait yurtlara yerleştirildi.

Brezilyalı yerli çocukların Türkiye’ye getirilmesinin Brezilya ve Türkiye basınında yer almasıyla, yerel polisin yanı sıra Interpol de kapsamlı bir soruşturma başlatmıştı.

Bu haber de ilginizi çekebilir 👇

Süleymancılar Türkiye'ye Getirmişti: Amazon Çocukları İçin Brezilya'da Heyet Görevlendirildi

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
08.07.2023

Kucağa almış hemen amk sübyancısı. O bıyıkları nerede görsem tanırım. İnce bıyıkları gördüğünüz an kaçın oradan, çocuğunu falanda sakın ha emanet etmeyin. Mutlaka istismar ve tecavüze uğrarlar.

08.07.2023

amk badem bıyıklı ibneleri

08.07.2023

Hangi dine ait olduğu fark etmeksizin tarikatlar ve cemaatler devletin kontrolü altına alınmalı ve 18 yaşının altındakilere dini eğitim verilmesi kesinlikle yasaklanmalı ve yasağa uymayarak çocuklara özelliklede ayırt etme gücü olmayan çocuklara dini eğitim verenler, verilmesine göz yumanlar ve verdirenler kati suretle şartlı tahliye imkanı olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırılmalı. Zira benim gözümde çocuklara verilen din eğitiminin cinayetten farkı yoktur.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ